Homepage  / Vedete străine

Ce se întâmplă cu Prințul William, după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer. Care va fi rolul lui, în calitate de moștenitor al tronului

Ce se întâmplă cu Prințul William, după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer. Care va fi rolul lui, în calitate de moștenitor al tronului
12

de Roxana Mirea,

Regele Charles al III-ea a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat, luni, Palatul Buckingham. Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea și mulți s-au întrebat dacă nu cumva Prințul William îi va lua locul tatălui său, având în vedere că el este viitorul rege.  

Prințul William îi va lua locul Regelui Charles? 

Prințul William ar putea prelua o parte din responsabilitățile regale ale regelui Charles, în timp ce acesta își amână îndatoririle publice după ce a fost diagnosticat cu cancer. Palatul a dezvăluit luni că regele, în vârstă de 75 de ani, urmează un tratament împotriva cancerului. Diagnosticul a venit la scurt timp după ce monarhul a fost supus unei proceduri pentru tratarea unei prostate mărite. 

Regele Charles s-a îndepărtat de îndatoririle publice pe fondul recuperării sale după o operație la prostată și nu se știe când va reveni la angajamentele regale după diagnosticul de cancer. Potrivit People, acesta va continua să primească cutiile roșii, livrarea zilnică a monarhului de documente care necesită atenția sa, și să se ocupe de documentele de stat. 

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, ar putea, de asemenea, să își asume unele sarcini în numele tatălui său, pe lângă propria agendă de angajamente. Cu toate acestea, în prezent nu există planuri de a numi consilieri de stat care să acționeze în numele regelui Charles. Consilierii de stat sunt membri ai familiei regale care pot îndeplini îndatoriri constituționale în locul monarhului în cazul în care acesta se află în străinătate sau nu se simte bine. În prezent, aceste funcții sunt deținute de regina Camilla, prințul William, prințul Harry, prințul Andrew, prințesa Beatrice, prințesa Anne și prințul Edward.  

Regele Charles are cancerIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Prințul William a luat o pauză de la îndatoririle regale 

După cum s-a anunțat anterior, Prințul de Wales va reveni la activitatea regală în această săptămână, după ce a luat o pauză pentru a se îngriji de soția sa, Kate Middleton, care a suferit o operație abdominală pe 16 ianuarie și s-a întors acasă pentru a se recupera.  

Alți membri activi ai familiei regale vor continua să aibă îndatoriri publice în această perioadă. Acest lucru înseamnă că publicul ar putea să-i vadă mai mult pe regina Camilla, pe prințesa Anne, pe prințul Edward și pe Sophie, ducesa de Edinburgh. Cu toate acestea, prințesa Kate, în vârstă de 42 de ani, va fi departe de ochii publicului timp de câteva luni. 

Suveranul le-a spus chiar el fiilor săi, prințul William și prințul Harry, despre diagnostic.  

O sursă spune că William este în contact regulat cu tatăl său, în timp ce Harry, în vârstă de 39 de ani, care s-a mutat în California împreună cu soția sa, Meghan Markle, în 2020, este așteptat să călătorească în Marea Britanie în zilele următoare. De asemenea, regele i-a informat personal pe frații săi, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward, înainte ca vestea să fie făcută publică. 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton