Homepage  / Cinema

Ce șanse are să ajungă pe ecrane continuarea filmului „Totul se termină cu noi”. Actorii principali sunt într-un conflict de amploare

Ce șanse are să ajungă pe ecrane continuarea filmului „Totul se termină cu noi”. Actorii principali sunt într-un conflict de amploare
18

de Andreea Hentea,

Deși s-a vorbit, deja, despre posibilitatea unei continuări a recentului succes „Totul se termină cu noi”, certurile dintre protagonista Blake Lively și actorul și regizorul Justin Baldoni par să nu lase loc pentru un al doilea film.

Certurile dintre Blake Lively și Justin Baldoni pun sub semnul întrebării continuarea filmului „Totul se termină cu noi”

Unul dintre marile succese de casă ale acestei veri (cu peste 285 de milioane de dolari încasări, la un buget de 25 de milioane), filmul „Totul se termină cu noi” / „It Ends with Us”, cu Blake Lively și Justin Baldoni în rolurile principale, pare să nu poată avea o dorită continuare, scrie variety.com.

Ecranizare a romanului omonim al scriitoarei Colleen Hoover (apărut și la noi, în 2018), care este și cea mai vândută carte a ei, filmul „Totul se termină cu noi” – lansat în cinematografele de la noi pe 9 august – o urmărește pe Lily Bloom (Blake Lively), care începe o viață aparent perfectă alături de neurochirurgul Ryle Kincaid (Justin Baldoni, care a și regizat filmul), până când începe să vadă la el laturi dureroase care îi amintesc de copilărie. Producția a devenit un succes de box office după numai trei săptămâni de la premieră și s-a transformat în evenimentul cinematografic al verii, cu un public preponderent feminin.

Blake Lively, în mijlocul unui scandal de proporții, care a afectat succesul filmului „It Ends With Us”. Sora ei a reacționatIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 18

Marele succes al filmului a atras imediat ideea unei continuări, mai ales că ea există deja în plan literar (este vorba despre romanul „Totul începe cu noi” / „It Starts With Us”, al lui Colleen Hoover) și îi are în centru pe Lily, pe Ryle, dar și pe Atlas (Brandon Sklenar), iubitul lui Lily din adolescență, care a apărut deja în „Totul se termină cu noi”.

Vedetele sunt la cuțite

Obstacolul din calea celui de-al doilea film ar fi, se pare, conflictul dintre Blake Lively și Justin Baldoni, partenerul ei de pe ecran și regizorul filmului.

Cearta lor, ajunsă la urechile publicului, a făcut imposibil, se pare, orice proiect pentru o continuare. „Deocamdată ne aflăm pe un teritoriu neexplorat și nimeni nu are idee despre cum ar putea arăta o continuare. Probabil că nu există nicio lume posibilă în care ei doi ar putea să lucreze din nou împreună”, au afirmat unele voci în urma disputei.

Totul ar fi început în perioada premergătoare lansării filmului „Totul se termină cu noi”, când tabloidele au scris despre conflictele de dincolo de ecran. Au existat zvonuri despre ostilitatea dintre Justin Baldoni și restul distribuției, după ce acesta nu s-a aflat alături de ei la premiera newyorkeză din 6 august și nu a prezentat filmul alături de Blake Lively și de Colleen Hoover. Apoi s-a descoperit că Baldoni nu este urmărit de niciunul dintre colegii săi actori pe Instagram, în afară de Hasan Minhaj, care joacă rolul cumnatului personajului lui Baldoni. Au existat, de asemenea, speculații că Blake Lively și Justin Baldoni au avut dispute cu privire la montajul final al filmului, versiunea preferată de Lively ajungând, în cele din urmă, se pare, pe marele ecran.

Posibilă intervenție în scenariu

În plus, unii scenariști au susținut că Blake Lively ar fi recunoscut, în timpul unui interviu pe covorul roșu, că soțul ei, Ryan Reynolds, a scris o scenă cheie din versiunea finală a filmului. Sursele spun că acest lucru a fost neașteptat pentru Baldoni, care credea că scena a fost scrisă de ea.

Sindicatul scenariștilor americani (WGA) nu a dat niciun răspuns când a fost solicitat să comenteze dacă posibila intervenție a lui Reynolds în scenariu ar fi sau nu o încălcare a regulilor breslei care ar putea declanșa o problemă de drepturi de autor. Deși filmele pot avea scenariști al căror nume nu apare pe generic, rareori se întâmplă ca regizorul să nu știe despre acest lucru.

Dacă implicarea lui Reynolds în scenariu ar fi confirmată, s-ar ridica și o a doua problemă din partea Sindicatului scenariștilor: producția filmului „Totul se termină cu noi” a început pe 5 mai 2023, adică la trei zile după declanșarea grevei sindicatului din vara trecută.

Ryan Reynolds, detalii emoționante despre relația pe care a avut-o cu tatăl săuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  10 / 18

Ryan Reynolds, care a fost co-scenarist la „Deadpool 2” și „Deadpool & Wolverine”, este membru al sindicatului și i-ar fi fost interzis să contribuie la scenariu între 2 mai și 27 septembrie 2023. Scenariștii au pichetat atunci platourile din New Jersey, iar producția a fost întreruptă la sfârșitul lunii iunie 2023, înainte de începerea grevei SAG-AFTRA, pe 14 iulie (o sursă din anturajul lui Reynolds spune că acesta ar fi acceptat scena respectivă, care are loc pe acoperișul filmului, în aprilie 2023).

Deși nici Justin Baldoni, nici Blake Lively nu au comentat public conflictul dintre ei, mai multe surse au confirmat pentru variety.com că disputa dintre ei este cât se poate de reală și că nimic nu o poate stinge. Totuși, niciuna dintre aceste surse nu a putut preciza abateri grave ale vreunuia dintre cei doi.

Cine deține drepturile asupra cărților

Situația e complicată mult de faptul că Justin Baldoni deține, prin studioul Wayfarer, drepturile de ecranizare pentru ambele romane – „Totul se termină cu noi” și „Totul începe cu noi” -, după ce le-a achiziționat, în 2019, de la Colleen Hoover. Scriitoarea a declarat pentru variety.com că a respins mai multe oferte înainte de a accepta să facă echipă cu Justin Baldoni pentru adaptarea pentru marele ecran. „Am simțit că el a înțeles cartea și, mai ales, cât de important este ca oamenii să vadă povestea pe ecran”, a explicat Colleen Hoover.

Deocamdată, rămâne de văzut dacă Lively și Baldoni vor lăsa deoparte diferendele personale și vor realiza un al doilea film, adaptând cartea „Totul începe cu noi”. Baldoni a sugerat însă că nu va regiza continuarea, declarând pentru Entertainment Tonight la premiera filmului: „Cred că există oameni mai potriviți pentru asta. Cred că Blake Lively este gata să regizeze”. Cum personajul său, Ryle, joacă un rol mult mai mic în narațiunea celei de-a doua cărți, ar fi mai ușor pentru Baldoni să se retragă din proiect, cel puțin ca actor. Totuși, el și Blake Lively ar trebui să ajungă la un fel de înțelegere, având în vedere că el își păstrează postura de producător.

Chiar dacă Blake Lively a fost criticată pentru felul în care a promovat acest film care abordează teme întunecate precum violența domestică, filmul „Totul se termină cu noi” este pe cale să devină unul dintre primele zece filme ale anului în materie de încasări.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton