; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce s-a mai întâmplat cu gaşca din “Seinfeld”

09 August 2011

Sitcom-ul Seinfeld' i-a făcut celebri şi bogaţi pe protagoniştii Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander şi Michael Richards (de la dreapta la stânga). În acelaşi timp, prezenţa în faimoasa producţie a făcut ca etichetele respectivelor personaje să fie extrem de greu de dezlipit.

Ştim despre cei patru că au apărut împreună în câteva episoade din sezonul 7 al sitcom-ului Larry David, inamicul public nr. 1', în 2009, datorită legăturii cu protagonistul acestuia, care a fost co-creator şi scenarist al Seinfeld'. Până atunci, însă, ei avuseseră parte de tot felul de suişuri şi coborâşuri.

De pe 14 mai 1998, când ultimul episod al serialului a fost difuzat în SUA, comicul american şi colegii săi s-au îmbarcat în aventura post-Seinfeld' cu rezultate, după cum veţi vedea, amestecate.

Jerry Seinfeld: În loc să încerce să-şi traducă succesul extraordinar de pe micile ecrane într-o carieră în film, personajul titular s-a întors la rădăcini, pornind într-un turneu de stand-up. Nu a avut nicio apariţie notabilă pe marile ecrane până în 2007, când i-a împrumutat vocea protagonistului din pelicula animată Bee Movie'.

În ultimul timp, Seinfeld a lucrat la un reality-show comic intitulat The Marriage Ref' (Arbitrul de căsnicii', n.r.), pentru reţeaua NBC, care difuzase şi sitcom-ul care l-a făcut celebru.

Julia Louis-Dreyfus (Elaine Benes): Interpreta delicioasei foste iubite a lui Jerry a reuşit să se lepede de imaginea dobândită în urma acestui rol şi să-şi continue succesul în televiziune. După două sezoane în mediocrul sitcom NBC Watching Ellie', ea a făcut pasul către reţeaua CBS, unde a jucat în The New Adventures of Old Christine'.

Julia a câştigat un premiu Emmy în 2006 pentru rolul său principal, la exact un deceniu după ce primise o distincţie similară pentru activitatea în Seinfeld'.

Jason Alexander (George Costanza): Spre deosebire de Julia-Louis Dreyfus, Alexander n-a reuşit niciodată să scape de imaginea nevroticului George, iar cariera sa post-Seinfeld' a fost dezamăgitoare. Primul său serial din noul mileniu, Bob Patterson', a fost anulat în 2001 după doar câteva episoade, iar următorul său proiect, Listen Up!' (2004), n-a avut o soartă mai bună.

Lista sa de apariţii episodice rămâne, însă, stufoasă: l-am văzut în Prietenii tăi', Everybody Hates Chris', mai sus-menţionatul The New Adventures of Old Christine' şi mini-seria Meteor'.

Michael Richards (Cosmo Kramer): Nefericitul parcurs al celui care a intrat în pielea irezistibilului Kramer e definit de gafa sa din 2006, din timpul unui show de stand-up, când a fost înregistrat proferând injurii cu caracter rasist la adresa unor membri ai publicului.

Deşi şi-a cerut scuze în repetate rânduri, Richards a rămas asociat cu acel moment. În 2000, el fusese protagonistul The Michael Richards Show', pe CBS, care a fost anulat după doar şapte episoade, iar după controversatul episod amintit mai sus, actorul a petrecut o perioadă în templele din Cambodgia, alături de soţia sa, colega de breaslă Beth Skipp, pentru a se reculege şi regăsi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare