; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Will smith

Ce roluri a refuzat actorul Will Smith de-a lungul carierei sale și de ce

10 May 2021

Will Smith (52 de ani), pe numele său întreg Willard Carroll „Will' Smith Jr., are două nominalizări la Oscar, pentru „În căutarea fericirii' (2006) și „Ali' (2001), dar poate ar fi putut mult mai mult.

Din păcate, actorul american a făcut mai multe alegeri neinspirate, greșite sau obligate de context. Vedeți mai joi, trei cazuri în care Will Smith a spus „NU' și motivațiile refuzului său.

 

Prea multă violență

Într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, Will Smith a mărturisit de ce a refuzat rolul Django, din „Django dezlănțuit' (2012), scris și regizat de Quentin Tarantino. Se pare că prima alegere a regizorului a fost fostul „prinț din Bel Air', iar Will Smith a fost superîncântat de propunere, dar până la un punct…

 

„Pentru mine, povestea era perfectă: un tip care învață să omoare pentru a-și găsi iubita capturată și obligată să devină sclavă. Ideea era perfectă. Dar de-aici drumurile mele și ale lui Quentin s-au despărțit. Voiam foarte tare să fac filmul, dar pentru mine, sigura dezvoltare firească era să facem o poveste de dragoste, nu una de răzbunare', spune Will Smith.

Dar cum Tarantino nu prea e genul de cineast care să regizeze comedii romantice, rolul i-a revenit lui Jamie Foxx. În final, „Django Unchained' a primit două premii Oscar, pentru rol secundar – Christoph Waltz și pentru scenariu original – Quentin Tarantino.

 

Prea puțină încredere

Jucase deja în „Ziua independenței' și în „Bărbați în negru' când surorile Wachowski i-au pus în brațe scenariul de la „Matrix' (1999), oferindu-i rolul principal, acela al lui Neo. Instinctul său i-a spus că e un film foarte bun, dar s-a temut totuși…

„Surorile Wachowski nu făcuseră decât un film pe vremea aia, cred. Și mi-au dat scenariul de la «Matrix». Și-am crezut că sunt geniale! Dar linia dintre geniu și prostie e foarte fină', a povestit Will Smith pe canalul său de YouTube.

„Pe vremea aceea, eu am făcut «Wild Wild West», de care nu sunt foarte mândru. Dar Keanu Reeves a fost perfect. Laurence Fishburne (care are rolul Morpheus) a fost perfect. Dacă eu aș fi avut rolul Neo, cum eu sunt afro-american, Morpheus nu ar fi avut cum să fie tot afro-american. Regizoarele se gândeau în acest caz să-i ofere rolul lui Val Kilmer. Deci ar fi trebuit să fim Val Kilmer și cu mine. Ceea ce probabil ar fi distrus «Matrix-ul»!', a mai adăugat actorul.

Matrix' a câștigat patru premii Oscar, toate la categorii tehnice.

 

Prea multă precauție

Când Bryan Singer a semnat să facă „Superman revine' (2006), ideea lui și a producătorilor a fost să facă un altfel de Superman și din această cauză au fost căutați tot felul de actori (printre numele vehiculate au fost: Will Smith, Josh Hartnett, Paul Walker, Brendan Fraser, David Boreanaz, Jerry O’Connell) care ar fi putut să-l interpreteze pe Omul de Oțel pentru o nouă generație de spectatori, scrie Screen Rant. Pe de altă parte puțini actori au suficientă putere să refuze acest rol, dar Will Smith a făcut-o! Iar motivația sa de-atunci a fost una foarte tristă…

„Dacă faci greșeala să joci un un erou alb la Hollywood, nu vei mai avea niciodată de lucru în acest oraș!', a declarat Will Smith.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare