Homepage  / Vedete româneşti

Ce reguli stricte le-au impus scenariștii Anghel Damian și Lia Bugnar actorilor din „Clanul”. Silviu Mircescu, detalii din culise

Ce reguli stricte le-au impus scenariștii Anghel Damian și Lia Bugnar actorilor din „Clanul”. Silviu Mircescu, detalii din culise
11

de Cristina Țapu,

Serialul „Clanul”, difuzat de către PRO TV, este unul dintre cele mai apreciate din România. La succesul fulminant au contribuit atât scenariștii Anghel Damian și Lia Bugnar, cât și echipa de actori care au respectat cu strictețe sfaturile primite din partea producătorilor.

Ce reguli le-au impus scenariștii Anghel Damian și Lia Bugnar actorilor din „Clanul”

Silviu Mircescu este unul dintre actorii privilegiați din serialul „Clanul”, iar acest lucru se poate observa din faptul că a avut oportunitatea de a-și desfășura cariera într-un mod diversificat. Pe lângă implicarea sa în filmările pentru acest serial, Mircescu a avut posibilitatea de a juca și în producții de lungmetraj, spectacole de teatru și chiar în musical-uri.

Cu toate acestea, la filmările pentru „Clanul”, actorii se confruntă cu un mediu riguros organizat, în care fiecare detaliu este meticulos planificat și controlat. Actorul a dezvăluit care sunt regulile pe care scenariștii Lia Bugnar și Anghel Damian le impun actorilor pe platoul de filmare!

Sergiu Costache și Silviu Mircescu, protagoniștii filmului „Băieți deștepți”. Ce spun actorii din „Clanul” despre noul proiectIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

În contrast cu alte producții de televiziune în care uneori actorilor li se permite să improvizeze textul, în special când aceștia sunt actori de renume cu o bogată experiență, scenariștii Lia Bugnar și Anghel Damian, cei doi creatori ai serialului „Clanul”, sunt extrem de riguroși în această privință.

Această abordare nu este considerată un impediment de către actorii din distribuție; dimpotrivă, încă de la începutul filmărilor, aceștia au fost fascinați de calitatea scenariului și de modul meticulos în care sunt scrise replicile, considerând acest lucru ca fiind ceva firesc.

„Este important să știi și textele celorlalți, să știi când trebuie să intri și să fie cum trebuie. Nu avem voie să improvizăm pentru că altfel ne ”mănâncă” Anghel. Nu avem voie. Trebuie să spunem textul așa cum este pentru că este foarte bine scris. De aia ”Clanul” are succes, pentru că Anghel și cu Lia scriu un text foarte bine și noi trebuie să ținem cont de aceste texte, pentru că de aia succesul vine, de la textele scrise, acțiunile care se întâmplă, jocul nostru actoricesc. Deci, nu avem voie să improvizăm. Nu există așa ceva”, a declarat Silviu Mircescu, într-un intrerviu acordat pentru Ego.ro.

Ironia constă în faptul că actorii nu au permisiunea să se abată de la scenariu nici măcar în ceea ce privește micile gesturi.

Dimpotrivă, fiecare aspect este meticulos calculat și repetat cu atenție înainte de a începe înregistrările, fiecare detaliu fiind luat în considerare și pus în scenă cu precizie chirurgicală.

Nici măcar gestică. Nu este nimic improvizat. Totul este repetat, totul se știe, totul se întâmplă cu un scop acolo, că suntem la noi acasă, ca să nu zic altfel. Nu. Totul este calculat acolo. Este o muncă colosală ceea ce se întâmplă în spatele camerelor și ceea ce facem noi în 12 ore de filmare. De aceea vine succesul, prin munca pe care o depunem și disciplina pe care o avem și cum ne-am sudat noi ca familie și ca echipă acolo, cu oamenii noștri, cu băieții noștri din echipă. Toți suntem foarte mișto. De aia lucrurile funcționează, pentru că totul este ca la carte. De aia Clanul este pe val, de aia este cel mai tare serial”, a completat Silviu Mircescu.

Cu ce gânduri încheie Silviu Mircescu experiența trăită în serialul „Clanul”

Silviu Mircescu, în vârstă de 34 de ani, este o persoană versatilă. A participat la Vocea României în urmă cu mai mulți ani, este pasionat de teatru și actorie și a dat lovitura cu rolul din serialul „Clanul”. 

Serialul „Clanul” va ajunge la final curând, iar Silviu Mircescu a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat pentru TV Mania! care sunt gândurile care-l încearcă odată cu ultimul sezon al serialului-fenomen de la PRO TV.

⁠„Închei sezonul 4 cu REGRET bineînțeles! E proiectul meu de suflet! „Clanul” nu numai că e un serial de succes care a făcut și face istorie, e vorba și de faptul că a creat o familie. Începând cu oamenii din spatele camerei și terminând cu noi, actorii…”, a declarat Silviu Mircescu.

Sursă foto: Pro TV – instagram Lia Bugnar

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton