; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bbc earth isi propune sa gaseasca raspunsuri la trei probleme contemporane

Ce putem vedea zilele acestea la BBC Earth: impactul țigărilor electronice asupra sănătății

04 January 2017

Astăzi (miercuri, 4 ianuarie), mâine (joi, 5 ianuarie) și poimâine (vineri, 6 ianuarie), canalul BBC Earth își propune să găsească răspunsuri la trei probleme contemporane: îngrijirea părului, căutarea dragostei pe internet și țigările electronice.

BBC Earth își propune să găsească răspunsuri la trei probleme contemporane

BBC Earth a pregătit emisiuni speciale pentru următoarele trei seri

„Secretele îngrijirii părului'

Miercuri, 4 ianuarie, de la ora 22.00.

Piața internațională a produselor de îngrijire a părului este una deloc de neglijat, cu miliarde de dolari cheltuiți pe șampoane și balsamuri în fiecare an, în întreaga lume.

Principalele companii de cosmetice sunt axate pe profit și au revendicări impresionante despre elixirurile din sticlele pe care le comercializează. Dar oare sunt fondate aceste revendicări? Documentarul explorează știința din spatele îngrijirii părului pentru a demonta unele dintre cele mai răspândite mituri ale frumuseții. Trebuie să vă schimbați șamponul dacă părul dezvoltă rezistență la un anumit produs? Cât de des ar trebui să ne spălăm părul? Și ce implică, de fapt, transplantul de păr?

Acest film separă pseudoștiința de revendicările credibile.

 

„Cum să îți găsești dragostea pe internet'

Joi, 5 ianuarie, de la ora 22.00.

Dr. Xand van Tulleken este burlac și în căutarea iubirii, iar dr. Hannah Fry dorește să îl folosească drept cobai pentru a vedea dacă algoritmii în baza cărora site-urile de matrimoniale potrivesc oamenii chiar funcționează.

În timp ce Hannah dezvoltă un site de matrimoniale, Xand face cunoștință cu oamenii de știință care cercetează activitatea online de matrimoniale și află ce fotografii trebuie să folosească și ce trebuie să scrie în profil. Testează un robot cu o aplicație automată de swiping și se supune unui examen RMN pentru a afla dacă are sau nu creierul „echipat' pentru iubire.

 

„Țigările electronice: miracol sau pericol?'

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 22.00.

Michael Mosley investighează creșterea dramatică a țigărilor electronice. Zilele acestea, le găsești la tot pasul, dar ce spun cele mai recente cercetări științifice despre ele?

Michael dezvăluie impactul real al țigaretelor electronice asupra sănătății. Chiar sunt mai bune decât țigările? Ce conțin, de fapt? Vaporii sunt nocivi pentru cei din jur sau nu? Și oare chiar te pot ajuta să te lași de fumat?

Michael se întâlnește cu o serie de oameni de știință din întreaga lume care studiază aceste produse, solicită unui grup de voluntari să renunțe la țigările obișnuite înlocuindu-le cu țigările electronice și chiar se testează și el „vaporii', fumând o țigară electronică în fiecare zi timp de o lună pentru a vedea efectele acesteia asupra sănătății lui – o sarcină deloc ușoară pentru un militant împotriva fumatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

O nouă serie documentară la BBC Earth: Când începe „Nouă luni definitorii'

Faună, floră și un pic de umor, la BBC Earth în iunie

BBC Earth aduce două documentare noi

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare