Homepage  / Cinema

Ce proiecte are lăudatul regizor Luca Guadagnino. Pregătește un thriller și patru ecranizări

Ce proiecte are lăudatul regizor Luca Guadagnino. Pregătește un thriller și patru ecranizări
7

de Andreea Hentea,

După succesul recent cu „Challengers” și în așteptarea proiecției noului său film, „Queer”, la festivalurile de la Veneția și de la New York,Luca Guadagnino pregătește noi proiecte, printre care un thriller și patru ecranizări incitante.

Ce proiecte mai are lăudatul regizor Luca Guadagnino

Cu un scenariu scris de Justin Kuritzkes, drama „Queer” este ecranizarea romanului celebrului William S. Burroughs și îi are în rolurile principale pe Daniel Craig, Drew Starkey, Jason Schwartzman și Lesley Manville. Scrisă la începutul anilor ’50, dar publicată abia în 1985, „Queer” a ajuns să fie considerată o lucrare canonică în cariera autorului generației Beat, scrie deadline.com.

Venice Enea PremiereIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Filmul va fi prezentat, în premieră, la cea de-a 81-a ediție a Festivalului internațional de film de la Veneția (desfășurată între 28 august și 7 septembrie) și la cea de-a 62-a ediție a Festivalului de film de la New York, care va avea loc între 27 septembrie și 13 octombrie.

„Luca Guadagnino este unul dintre cei mai versatili autori din cinematografia contemporană și unul dintre cei care își asumă riscuri substanțiale. «Queer» este cel mai curajos, inventiv și surprinzător film al său, un film care aduce sclipitor la viață subcultura și îi prilejuiește extraordinarului Daniel Craig rolul vieții sale”, a declarat Dennis Lim, directorul artistic al Festivalului de film de la New York.

Craig joacă aici rolul alter ego-ului lui Burroughs, William Lee, un consumator de heroină dintr-un grup de expatriați americani din Mexico City, la sfârșitul anilor ’40. Când enigmaticul Eugene Allerton (Drew Starkey), fiul unui fost militar, îi atrage atenția, el este atras într-o odisee emoțională tulburătoare, care îi va duce pe amândoi până în jungla ecuadoriană.

Din echipa filmului „Queer” au făcut parte mulți dintre colaboratorii cineastului Luca Guadagnino, inclusiv scenaristul Justin Kuritzkes, directorul de imagine Sayombhu Mukdeeprom și renumiții compozitori Trent Reznor și Atticus Ross (laureați cu două Oscaruri – pentru muzica filmelor „Rețeaua de socializare” și „Soul”), cu care acesta a lucrat inclusiv la marele succes „Challengers” (care a avut încasări substanțiale la nivel global), lansat în luna aprilie inclusiv în cinematografele din România.

„Este filmul vieții mele, pe care îmi doream să-l fac de la 20 de ani. Inițial am scris un scenariu la care l-am renunțat, dar genialul autor al lui «Challengers», Justin Kuritzkes, a scris adaptarea cărții «Queer», care este o creație plină de iubire… Este un film foarte romantic și foarte personal despre încercarea de a te recunoaște în altcineva, văzută prin prisma marelui William Burroughs”, a spus despre «Queer»” Luca Guadagnino, care și-a câștigat nenumărați fani cu filme ca „Eu sunt dragostea”, „A Bigger Splash: Pasiuni Periculoase”, „Strigă-mă pe numele tău”, „Suspiria” sau recentul „Challengers”.

Luca Guadagnino este foarte ocupat

Regizorul italian lucrează deja la thrillerul „After the Hunt”, care îi are în distribuție pe Ayo Edebiri („Ursul”), Julia Roberts, Michael Stuhlbarg, Andrew Garfield și Chloe Sevigny. Filmul are în centru o profesoară universitară (Julia Roberts) care se găsește la o răscruce personală și profesională atunci când o elevă foarte populară îi aduce o acuzație gravă unuia dintre colegii ei, iar un secret întunecat din propriul său trecut amenință să iasă la iveală.

De asemenea, Luca Guadagnino va ecraniza „Camere separate”, cartea scriitorului și jurnalistului Pier Vittorio Tondelli, o poveste de dragoste care își poartă protagoniștii prin Milano, Paris, Londra și Florența de-a lungul a trei ani și care îi are, deocamdată, în distribuție pe Léa Seydoux și pe Josh O’Connor.

Luca Guadagnino a început și lucrul la serialul „The Shards”, ecranizare a romanului „Cioburile” / „The Shards” al scriitorului american Bret Easton Ellis, proaspăt tradus și la noi, care are acțiunea plasată în anii ’80. Cu un scenariu scris de Bret Easton Ellis însuși, acesta va urmări destinele unor elevi privilegiați de la un liceu privat din Los Angeles, în timp ce un criminal în serie bântuie orașul, asasinând adolescenți. O poveste despre sfârșitul inocenței și despre maturizare, aclamata carte a fost caracterizată ca o combinație de suspans și umor negru, „cu accente de Tarantino și Hitchcock”.

Pe lista de proiecte a cineastului este și miniseria „Brideshead Revisited”, cea mai nouă ecranizare a celebrei cărți a lui Evelyn Waugh „Întoarcere la Brideshead”, care urmărește destinul zbuciumat al aristocraticei familii Flyte, proprietara domeniului Brideshead. În distribuția așteptatei producții figurează nume ca Ralph Fiennes, Cate Blanchett și Rooney Mara.

Regizorul va realiza, se pare, și continuarea celebrului „Strigă-mă pe numele tău” (2017), din distribuția căruia vor reveni, deocamdată, actorii Michael Stuhlbarg, Amira Casar și Esther Garrel.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton