Homepage  / SkyShowtime

Premierele lunii septembrie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe SkyShowtime, Max, Netflix și Disney Plus

Premierele lunii septembrie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe SkyShowtime, Max, Netflix și Disney Plus

de Andreea Hentea,

Luna septembrie ne aduce o mulțime de surprize pe platformele de streaming, de la o comedie cu savuroșii Peter Dinklage și Shirley MacLaine la un SF despre estetica uniformizantă a viitorului, o nonconformistă aventură cu personajul lui Nicolas Cage captiv într-un scenariu absurd, o poveste de familie puternic emoțională, o nouă aventură a „Vânătorilor de fantome” și până la tulburătoarea dramă „The Holdovers”.

„Visătorul american” – disponibil la Max din 6 septembrie

Profesorul de economie dr. Phil Loder (Phil Dinklage) visează să își cumpere o casă pe care să o poată considera un cămin adevărat, dar nu găsește nicăieri ceea ce își dorește. Când bogata văduvă Astrid Fanelli (Shirley MacLaine) îi oferă însă oportunitatea unică de a-i cumpăra proprietatea la un preț simbolic, bărbatul pare la numai un pas de îndeplinirea dorinței lui.

În scurt timp, Loder începe să înțeleagă însă că oferta este prea bună ca să fie adevărată, dar este deja prins în hățișul unor bizarerii imposibil de descâlcit, iar binevoitoarea proprietară îi rezervă surprize peste surprize. Criticii au scris că scenariul lui Theodore Melfi este dezarmant de excentric, dar că filmul este „proaspăt, original, imprevizibil și neașteptat de amuzant” și că „este o plăcere să-i privești pe Shirley MacLaine și Peter Dinklage”.

O: American Dreamer, SUA, 2022 R: Paul Dektor D: Peter Dinklage, Shirley MacLaine, Matt Dillon, Danny Glover, Kimberly Quinn.

„Urâții” – disponibil la Max din 13 septembrie

Plasată într-un viitor distopic, povestea din filmul SF „Urâții” se petrece într-o lume în care oamenii sunt considerați urâți dacă nu se supun unei operații estetice efectuate la 16 ani, care le atenuează orice imperfecțiune, aplicând tuturor chipurilor un șablon considerat ideal.

Adolescenta Tally Youngblood (Joey King), care a visat dintotdeauna să aibă o înfățișare perfectă, este nerăbdătoare să îndure intervenția. Curând, ea descoperă însă lucruri care o fac să pună la îndoială tot ceea ce credea până atunci și se răzvrătește împotriva conformismului impus de societate. Romanul SF „Urâții” / „Uglies” (publicat în 2005 și apărut și la noi, în 2012), scris de Scott Westerfeld și ecranizat în acest film, este bestseller New York Times și începutul unei serii literare cu patru volume: „Uglies”, „Pretties”, „Specials” și „Extras”. Fanii au așteptat aproape două decenii ca povestea să ajungă pe ecrane, iar talentata Joey King, care este o mare admiratoare a cărților lui Westerfeld, a declarat că Tally Youngblood a fost „unul dintre rolurile la care a visat de ani de zile”.

O: Uglies, SUA, 2024 R: McG D: Joey King, Keith Powers, Brianne Tju, Chase Stokes, Laverne Cox, Luke Eisner, Jillian Murray.

„Officer Black Belt” – disponibil la Netflix din 13 septembrie

Filmul îl are în centru pe Lee Jung-do (Kim Woo-bin), un tânăr obișnuit, talentat în artele marțiale, care își începe noua slujbă ca ofițer instructor de arte marțiale alături de ofițerul de probațiune Kim Seon-min (Kim Seong-gyoon), monitorizând infractorii pentru a preveni și combate infracțiunile.

O comedie de acțiune captivantă, filmul este scris și regizat de Jason Kim, de asemenea regizor al serialului Netflix „Bloodhounds” („Sanyanggaedeul”, în original), care a ajuns în Top 10 TV (non-englez) în 83 de țări. Vedeta sud-coreeană Kim Woo-bin (de la Black Knight) joacă un personaj dinamic, un as al artelor marțiale care impresionează prin stăpânirea deplină a coregrafiilor de Taekwondo, Kendo și Judo.

O: Mudosilmugwan, Coreea de Sud, 2024 R: Jason Kim D: Kim Woo-bin, Kim Seong-gyoon, Lee Hae-yo.

„Scenariu de vis” – disponibil la Max din 13 septembrie

În această apreciată comedie neagră scrisă și regizată de Kristoffer Borgli, Nicolas Cage îl interpretează pe Paul Matthews, un familist care începe, pe neașteptate, să apară în visele a milioane de oameni, contemplându-le coșmarurile și fanteziile.

Nepregătit să facă față acestei situații absurde și hilare, anxiosul profesor se simte copleșit de atenția care se revarsă asupra lui și de celebritatea dobândită peste noapte. Ari Aster, coproducătorul filmului, este considerat un maestru „al horrorului suprarealist”, iar filmul a fost considerat de variety.com deopotrivă „O fantezie, o fabulă, un nou tip de horror, care împărtășește un anumit ADN postmodern cu două dintre cele mai importante filme ale lui Nicolas Cage – „Hoțul de orhidee” și „Insuportabila povară a talentului”.

O: Dream Scenario, SUA, 2023 R: Kristoffer Borgli D: Nicolas Cage, Lily Bird, Julianne Nicholson, Jessica Clement, David Klein, Caleb Horn.

„Amintiri” – disponibil la Max din 13 septembrie

Viața simplă și organizată a Sylviei (Jessica Chastain), o asistentă socială, este dată peste cap când Saul (Peter Sarsgaard) o urmărește acasă de la reuniunea lor de liceu. Întâlnirea lor surpriză îi afectează pe amândoi atunci când deschid ușa către trecut.

Filmul scris și regizat de Michel Franco s-a aflat anul trecut în competiția pentru Leul de Aur la Festivalul internațional de film de la Veneția și a fost selecționat în festivalurile de la Toronto, Zurich, Chicago și Londra, iar criticii au lăudat fără rezerve interpretarea Jessicăi Chastain și a lui Peter Sarsgaard. Conform variety.com, Jessica Chastain a fost cea care l-a recomandat pe Peter Sarsgaard pentru rolul lui Saul, iar actorul a primit Cupa Volpi pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Veneția.

O: Memory, SUA/Mexic, 2023 R: Michel Franco D: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Elsie Fisher, Josh Charles, Merritt Wever.

„Cele trei fiice” – disponibil la Netflix din 20 septembrie

Scenaristul și regizorul Azazel Jacobs („Fuga la Paris”, „The Lovers”) ne propune o poveste dulce-amară și pe alocuri amuzantă despre un cap de familie ajuns la vârsta senectuții și cele trei fiice adulte ale sale, care vin să îi stea la căpătâi în ultimele zile de viață. Katie (Carrie Coon) este mama autoritară a unei adolescente îndărătnice, nonconformista Christina (Elizabeth Olsen) este o altfel de mamă, care nu a mai stat până acum departe de copilul ei, iar Rachel (Natasha Lyonne) este o amatoare de pariuri sportive și droguri recreaționale care nu s-a mutat niciodată din apartamentul tatălui lor, spre marea nemulțumire a surorilor ei vitrege. Acestea au o altă viziune despre calitatea de mamă și despre lume, în general. Explorând abil dinamica întregii familii, Azazel Jacobs spune povestea acestor surori pe parcursul a trei zile pline de emoții contradictorii. The Hollywood Reporter a apreciat că filmul „Este ironic, plin de vitalitate și evoluează în moduri neașteptate”, iar Screen Daily l-a caracterizat drept „o elegie intensă despre efectul devastator al despărțirii de un părinte”.

O: His Three Daughters, SUA, 2023 R: Azazel Jacobs D: Carrie Coon, Elizabeth Olsen, Natasha Lyonne, Jovan Adepo, Rudy Galvan, Jay O. Sanders.

„Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat” – disponibil la Max din 20 septembrie

După „Vânătorii de fantome: Moștenirea” / „Ghostbusters: Afterlife” (2021), care se concentra în jurul nepoților dr. Egon Spengler (unul dintre eroii deja foarte cunoscuți ai filmului original, „Vânătorii de fantome” / „Ghostbusters”, din 1984, în care era interpretat de Harold Ramis), această recentă adaptare a celebrei francize urmărește cum familia Spengler se întoarce acolo unde a început totul – la legendara stație de pompieri din New York.

Acolo, membrii familiei fac echipă cu vânătorii de fantome originali, care au dezvoltat un laborator secret de cercetare, ca să ducă prinderea fantomelor la următorul nivel. Descoperirea unui artefact antic dezlănțuie o armată de fantome care răspândesc moartea prin oraș. Toate filmele din seria „Vânătorii de fantome” („Ghostbusters”), atât originalul lansat în 1984, cât și adaptarea din 2016, „Vânătorii de fantome II” („Ghostbusters II”) și „Vânătorii de fantome: Moștenirea” („Ghostbusters: Afterlife”) se vor lansa în aceeași zi pe Max.

O: Ghostbusters: Frozen Empire, SUA/Marea Britanie/Canada, 2024 R: Gil Kenan D: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson.

„Ultima ședință a lui Freud” – disponibil la Max din 29 septembrie

Acțiunea este amplasată la Londra, pe 3 septembrie 1939. Lumea este la un pas de război, iar în ultimele lui zile, Sigmund Freud (Anthony Hopkins), care a scăpat de curând, împreună cu fiica lui, Anna Freud (Liv Lisa Fries), de regimul nazist, este vizitat de formidabilul C.S. Lewis (Matthew Goode). De-a lungul unei zile, două dintre cele mai strălucite minți ale secolului XX discută despre viitorul omenirii și despre existența lui Dumnezeu.

Sir Anthony Hopkins l-a interpretat, de asemenea, pe marele C.S. Lewis cu trei decenii în urmă, în „Ținutul umbrelor” / „Shadowlands” (1993), regizat de Richard Attenborough. Valsul care se aude chiar înainte de finalul filmului de față, „And the Waltz Goes On”, a fost compus de marele actor. Filmul regizat de Matt Brown este inspirat de piesa de teatru omonimă scrisă de Mark St. Germain, care se bazează, la rândul său, pe cartea non-ficțiune „The Question of God”, de Armand Nicholi.

Dacă textul piesei se limitează la conversația imaginară a celor două somități, filmul extinde povestea, prezentând scene din viața personală a lui C. S. Lewis și Sigmund Freud. The Wrap a scris că, deși „e puțin prea dens și nu sondează suficient psihicul celor doi protagoniști, filmul își va găsi, cu siguranță, fanii, iar actorii sunt, toți, la superlativ”.

O: Freud’s Last Session, SUA/Marea Britanie/Irlanda, 2024 R: Matt Brown D: Anthony Hopkins, Matthew Goode, Liv Lisa Fries, Jeremy Northam, Jodi Balfour, Orla Brady.

„The Holdovers” – disponibil la SkyShowtime din 30 septembrie

Îndelung așteptat de cinefilii din România, puternicul și emoționantul film al lui Alexander Payne („In vino veritas”, „Descendenții”, „Downsizing. Mini-oamenii”), unul dintre maeștrii filmului independent, urmărește relația neobișnuită dintre Angus Tully (Dominic Sessa), un student rebel, Paul Hunham (Paul Giamatti), un profesor reputat ca antipatic, și Mary Lamb (Da’Vine Joy Randolph), bucătăreasa șefă a școlii, singurii care au rămas într-un campus universitar în timpul vacanței de Crăciun.

Trecând peste asperitățile inițiale, cei trei se vor ajuta reciproc să înțeleagă că nu sunt legați de trecutul lor și să se scuture de prejudecăți. Extrem de uman și tulburător, filmul meditativului și subtilului Alexander Payne i-a adus anul acesta un Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA talentatei Da’Vine Joy Randolph și un Glob de Aur excepționalului Paul Giamatti, fiind nominalizat la încă patru premii Oscar și la cinci premii BAFTA (inclusiv pentru debutantul Dominic Sessa).

O: The Holdovers, SUA, 2023 R: Alexander Payne D: Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da’Vine Joy Randolph, Tate Donovan, Carrie Preston.

Sursă foto: Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton