; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Machu Picchu, Peru

Ce pregăteşte National Geographic pentru 2014

06 January 2014

Noul serial “Istoria sub scaner” de la Atlantic Productions, urmat de “Vânătorii de pietre preţioase”, “Războiul colecţionarilor” şi “Oameni cu greutate” sunt doar câteva dintre premierele cu care National Geographic Channel îşi întâmpină telespectatorii în 2014.

'Fie că explorează cele mai copleșitoare realizări arhitecturale ale lumii antice sau investighează complexitățile vieții din lumea modernă, National Geographic Channel oferă publicului o viziune unică asupra reușitelor remarcabile, pasiunilor uimitoare și provocărilor emoționante întâlnite pe glob', a declarat Hamish Mykura, vicepreședinte executiv și director al diviziei pentru conținut internațional din cadrul NGCI.

 

Machu Picchu, PeruIstoria sub scaner

Acest serial dezleagă secretele celor mai reprezentative realizări inginerești ale lumii, folosind tehnologia ultramodernă de scanare laser 3D. O echipă de cercetători și istorici – condusă de Steve Burrows (inginer în cadrul proiectului Stadionul Olimpic din Beijing) –  folosește scanări extraordinare pentru a crea modele digitale 3D de extremă acuratețe ale unor construcții precum: Coloseumul din Roma, piramidele egiptene, așezarea incașă Machu Picchu (foto), structuri din orașele Petra și Ierusalim.

Cu ajutorul acestui instrument unic și beneficiind de acces exclusiv, echipa poate analiza cât de buni erau inginerii străvechi, poate face noi descoperiri și poate formula noi teorii revoluționare despre aceste locuri impresionante și despre oamenii care le-au creat.

 

Vânătorii de pietre prețioase 

Vânătorul de pietre prețioase de talie internațională Guy Clutterbuck a strâns o echipă de elită și pornește în căutarea celor mai uluitoare pietre prețioase naturale. Miza acestei misiuni este enormă deoarece fiecare membru al echipei a investit bani personali, bazându-se pe intuiția bine antrenată a lui Guy. Echipa se îndreaptă spre Sri Lanka, cu speranța de a descoperi, șlefui și vinde suficiente safire pentru a se îmbogăți. Dar au la dispoziție numai șase zile pentru a-și atinge scopul și trebuie să depășească obstacole de tot felul: inundații, disfuncționalități ale echipamentelor și pericolul unor prăbușiri.

 

Războiul colecționarilor

În lume există un grup extraordinar de oameni care și-au dedicat întreaga viață realizării unor colecții uriașe și destul de bizare. Fiecare episod al serialului prezintă trei foarte buni colecționari care se vor înfrunta pentru a stabili cine este Regele Colecționarilor. Concurenții vor fi evaluați în funcție de mărimea colecțiilor, de raritatea obiectelor din colecție și de cât de multe sacrificii au fost făcute de dragul pasiunii lor.

 

Oameni cu greutate

Obezitatea reprezintă un fenomen în creștere, pe întreaga planetă existând mai bine de 300 de milioane de oameni clasificați clinic drept obezi. Cunoaște trei indivizi din zone diferite ale globului care au în comun lupta cu kilogramele și efortul de a-și ameliora sănătatea. În Mexic, cel mai gras om al planetei vrea să inspire tineretul din țara sa prin pierderea radicală de greutate pe care și-a propus-o; în India, un adolescent se supune unei intervenții chirurgicale invazive pentru a-și ține sub control greutatea și diabetul, iar în SUA un șofer de camion speră să clădească un nou stil de viață pentru el și familia sa pentru a-și putea păstra slujba.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare