Homepage  / Vedete româneşti

Ce pensie va primi Monica Tatoiu după recalcularea din această toamnă. Suma este una impresionantă

Ce pensie va primi Monica Tatoiu după recalcularea din această toamnă. Suma este una impresionantă
11

de Cristina Țapu,

Recalcularea pensiilor din această toamnă a provocat numeroase reacții în rândul seniorilor care primesc lunar pensia de la stat. Printre pensionarii cu o avere impresionantă se numără și Monica Tatoiu. Iată ce pensie va primi fosta profesoară de matematică!

Ce pensie va primi Monica Tatoiu după recalcularea din această toamnă

În urma aplicării noii legi a pensiilor, numărul 360/2023, începând din septembrie 2024, modul de calcul al pensiilor a fost modificat, ceea ce a dus la schimbări în sumele primite de seniori de la stat. Recalcularea se realizează automat, fără ca pensionarii să depună vreo cerere, iar punctul de pensie este înlocuit cu punctul de referință.

Monica Tatoiu, una dintre cele mai bogate pensionare din România, a dezvăluit cu cât i-a fost majorată pensia, atât ei, cât și soțului ei. Suma pe care o primește acum este una, cu adevărat, impresionantă.

Vedeta primea o pensie de 22.000 de lei de la statul român, dar acum va încasa cu 4.000 de lei mai mult, ajungând la 26.000 de lei lunar. Soțul ei va primi o mărire de doar 500 de lei, conform Monicăi.

Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu am primit deciziile de recalculare.

monica tatoiuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a declarat Monica Tatoiu, pentru Fanatik.

Fosta directoare a Oriflame România va avea întreaga sumă impozitată, deoarece depășește pragul de 2.000 de lei, conform anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucur Oprescu. Concret, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar pentru cele care depășesc această sumă, se aplică un impozit de 10% pe diferența ce depășește 2.000 de lei.

Astfel, din pensia de 26.000 de lei, se scade suma neimpozabilă de 2.000 de lei. Restul de 24.000 de lei este impozitat cu 10%, ceea ce înseamnă că din pensia Monicăi Tatoiu se vor reține 2.400 de lei. În final, ea va primi aproximativ 23.600 de lei în cont.

Monica Tatoiu are o avere impresionantă

Monica Tatoiu a devenit cunoscută prin prisma afacerii de succes derulată în România, ca director general al unei companii internaționale de cosmetice. Ulterior, a cunoscut celebritatea și în lumea televiziunii, fiind invitata mai multor emisiuni.

În perioada 1995-2009, vedeta a condus afacerea de succes în cadrul companiei „Oriflame”. Ea a investit alături de soțul ei, Victor Tatoiu, suma de 300.000 de euro, pe care a recuperat-o în doar șase luni. În momentul de față, Monica Tatoiu are o avevere estimată la aproximativ 7,5 milioane de euro. În plus, este și proprietara unei case de 633 mp, a unui teren de 2.590 mp, ambele valorând aproximativ două milioane de euro, potrivit libertatea.ro.

Sursă foto: Instagram – Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton