Florin Piersic are 88 de ani, dar nu poate sta departe de scenă și de public
Florin Piersic a atins vârsta respectabilă de 88 de ani, dar nu poate să stea prea mult timp departe de scenă, un mediu pe care îl cunoaște și îl iubește din tinerețe. Deși ar fi putut să se bucure acum de anii de pensie și de compania nepoților, actorul revine mereu în fața publicului care îl admira și le oferă tot ce are mai bun.
În decursul ultimilor 15 ani, celebrul actor a participat în nu mai puțin de 1.282 de spectacole, însă pe talonul său de pensie este înregistrată o sumă care pare incredibil de mică pentru cineva care și-a dedicat întreaga viață culturii și publicului.
Ce pensie primește Florin Piersic din partea statului român
Conform informațiilor furnizate de Playtech, renumitul actor primește o pensie din partea statului român în valoare de 2.000 de lei. În plus față de această sumă, Florin Piersic beneficiază și de o îndemnizație de merit acordată de Uniunea Teatrală din România, cu o valoare de 2.700 de lei.
Ilustrul actor a fost prezent în distribuția unui număr semnificativ de filme, printre care se numără „Ciulinii Bărăganului”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Pintea” sau „Trandafirul galben”. Cu toate că a interpretat roluri de marcă în aceste producții, actorul a dezvăluit cu ceva timp în urmă că nu a obținut câștiguri foarte consistente.
„N-am avut (n.r. bani). Aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, moderat de către omul de televiziune Mihai Morar.
Florin Piersic are o carieră de peste șase decenii în teatru și film
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 12
Florin Piersic a strălucit în numeroase roluri memorabile, devenind una dintre cele mai iubite și cunoscute figuri ale ecranului românesc. Cu o abilitate excepțională de a se adapta la o varietate de personaje, el a jucat în comedii, drame și filme de aventură, demonstrând versatilitatea sa actoricească în fiecare proiect în care a fost implicat.
Colaborarea sa cu regizorul Sergiu Nicolaescu în filme precum „Cu mâinile curate” (1972) și „Ultimul cartuș” (1973) i-au adus recunoașterea criticilor și a publicului, consolidându-și reputația de actor cu o prezență captivantă pe ecran.
Sursă foto: Arhivă TV Mania
Citește și: