Homepage  / Vedete româneşti

Corina Chiriac se gândește cu teamă la ziua de mâine, deși a muncit zeci de ani. Ce pensie primește artista. Nici situația Mariei Dragomiroiu nu este diferită

Corina Chiriac se gândește cu teamă la ziua de mâine, deși a muncit zeci de ani. Ce pensie primește artista. Nici situația Mariei Dragomiroiu nu este diferită
11

de Cristina Țapu,

Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu sunt printre artistele de succes din România, având cariere solid construite în decursul a zeci de ani de muncă. Cu toate acestea, în ciuda contribuției lor semnificative la cultură, se confruntă cu pensii mici care nu le permit să ducă o viață liniștită. Iată câți bani primesc din partea statului român cele două artiste!

Ce pensie au Maria Dragomiroiu și Corina Chiriac după decenii întregi petrecute pe scenă

Maria Dragomiroiu și Corina Chiriac au dedicat decenii întregi scenei românești prin carierele lor, dar astăzi se confruntă cu pensii reduse, insuficiente pentru a le oferi o bătrânețe liniștită și lipsită de griji. Maria Dragomiroiu a fost adesea criticată pentru plângerile sale privind veniturile mici, mai ales după ce a publicat imagini din vacanțe luxoase alături de soțul ei, Bebe Mihu.

Pe de altă parte, Corina Chiriac a dezvăluit cu câțiva ani în urmă că se confruntă cu dificultăți financiare și depune eforturi semnificative pentru a avea un trai decent. Deși nu a dezvăluit suma exactă pe care o primește, artista a lăsat de înțeles că se străduiește din greu să facă față cheltuielilor.

corinachiriacIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

„Am, desigur, o pensie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei. Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber. Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă„, a povestit Corina Chiriac, conform Formula As.

După patru decenii de muncă, Maria Dragomiroiu primea o pensie inițială de 1200 de lei, care ulterior a crescut la 2000 de lei, sumă ce nu-i asigură un trai decent.

Artista a fost aspru criticată pentru plângerile sale cu privire la veniturile mici, mai ales în contextul în care călătorește frecvent și distribuie imagini din vacanțele pe care le petrece la mii de kilometri departe de România.

Florin Piersic de află într-o situație similară

În aceeași situație ingrată se află și Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori ai României. În decursul ultimilor 15 ani, celebrul actor a participat în nu mai puțin de 1.282 de spectacole, însă pe talonul său de pensie este înregistrată o sumă care pare incredibil de mică pentru cineva care și-a dedicat întreaga viață culturii și publicului.

Conform informațiilor furnizate de Playtech, renumitul actor primește o pensie din partea statului român în valoare de 2.000 de lei. În plus față de această sumă, Florin Piersic beneficiază și de o îndemnizație de merit acordată de Uniunea Teatrală din România, cu o valoare de 2.700 de lei.

Sursă foto: Instagram Maria Dragomiroiu, Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton