; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce nu ştiaţi despre prezentatorii Top Gear

18 October 2010

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au reuşit să schimbe faţa emisiunii „Top Gear', transformând un program standard despre maşini în cel mai de succes produs de la BBC.

.

În această seară, de la ora 21.00, pe Discovery Channel,  Jeremy Clarkson şi James May se aventurează în munţii înzăpeziţi din Norvegia, pentru a organiza propria ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă. În stilul lor caracteristic, la bordul unor maşini adaptate pentru fiecare situaţie, prezentatorii trec prin probe de biatlon, salturi şi patinaj-slalom.

Emisiunea „Top Gear' este difuzată de BBC încă din 1977 şi urma să fie pusă pe butuci în 2001. Salvarea a venit de la Jeremy Clarkson, care a făcut echipă cu Richard Hammond şi a propus un nou format. James May li s-a alăturat în 2003, iar trioul de prezentatori a ajuns la o audienţă estimată la un miliard de telespectatori din 100 de ţări.

.

Jeremy Clarkson a vândut jucării

După ce a vândut jucării pentru firma părinţilor săi, Jeremy Clarkson şi-a început cariera de jurnalist la publicaţia „Rotherdam Advertiser'. În 1984, a înfiinţat Motoring Press Agency (MPA), prin care testa maşini pentru ziare locale şi reviste auto.

Jeremy Clarkson (50 de ani) a iscat nenumărate controverse prin comentariile sale şi a reuşit să atragă antipatia producătorilor de maşini.

Jeremy Clarkson (50 de ani) a iscat nenumărate controverse prin comentariile sale şi a reuşit să atragă antipatia producătorilor de maşini.

A început să scrie pentru revista „Top Gear' încă de la lansarea publicaţiei, în 1993, şi a fost unul dintre prezentatorii emisiunii omonime în perioada 1988-2000.

La fel ca în emisiune, prezentatorul se remarcă prin nonconformism în viaţa de zi cu zi. După ce jurnalistic britanic Piers Morgan a publicat fotografii în care Jeremy Clarkson se săruta cu Elaine Bedell, producătoarea sa de la BBC, prezentatorul „Top Gear' a aruncat un pahar cu apă pe Morgan, în 2003, şi chiar l-a pocnit, în martie 2004.

Clarkson s-a căsătorit cu managerul său, Frances Cain, în 1993. Cuplul are trei copii: Emily (6 ani), Finlo (4 ani) şi Katya (2 ani).

Maşinile lui Jeremy Clarkson (deţinute în trecut sau în prezent): Volvo 850 R, Austin-Healey Sprite, Alfa Romeo 164, Ford Escort RS Cosworth, Custom Ford Sierra GL, Ford GT, Ford Cortina, Ford Mondeo, Alfa Romeo GTV6, Lamborghini Gallardo Spyder, Ferrari F355, VW Scirocco, Jaguar XJR, BMW 3.0 CSL, Toyota Land Cruiser Amazon, Mercedes-Benz SL55 AMG, Ford Focus, Mitsubishi Lancer Evolution X, Mercedes-Benz SLK55 AMG, Mercedes-Benz 600, Land Rover Defender, Mercedes-Benz CLK63 AMG Black Series, Volvo XC90, Caterham Seven R500, Range Rover TDV8 Vogue SE.

.

Richard Hammond, maratonist de dragul fiicei sale

Pe Richard Hammond îl puteţi urmări şi în emisiunea „Brainiac: Maniaci ai ştiinţei', difuzată în România de Discovery Channel. A lucrat în radio înainte de a intra în echipa de la „Top Gear', unde a căpătat porecla „Hamsterul' din cauza staturii.

Richard Hammond (40 de ani) şi-a început cariera de jurnalist în radio şi a debutat în tv odată cu emisiunea „Top Gear'.

Richard Hammond (40 de ani) şi-a început cariera de jurnalist în radio şi a debutat în tv odată cu emisiunea „Top Gear'.

Locuieşte cu soţia sa, Amanda Etheridge, şi cele două fiice ale lor într-o imitaţie de castel din Herefordshire. Cuplul mai deţine un apartament în Londra. Richard Hammond creşte patru cai, cinci câini, două pisici, câteva raţe, găini, capre şi oi.

Cântă la chitară bas şi preferă să se deplaseze cu bicicleta prin oraş, motiv pentru care este adesea ironizat de Jeremy Clarkson.

Pe 20 septembrie 2006, a scăpat cu viaţă după un accident la o cursă de dragstere. Incidentul i-a cauzat pierderi de memorie şi depresie, probleme pentru care trece constant pe la psihiatru.

Pe 20 iulie 2007, Richard Hammond şi-a abandonat maşina cu care era blocat în trafic şi a fugit acasă pentru a ajunge la anivesarea fiicei sale. A alergat 26 de kilometri, în două ore şi jumătate, şi a ajuns acasă la 5.30 dimineaţa, înainte ca sărbătorita să se trezească.

Maşinile lui Richard Hammond: Porsche 911, Dodge Charger, Ford Mustang, Dodge Challenger, Morgan AeroMax, Jaguar E-Type.

.

James May zboară în timpul liber

James May a studiat flautul şi pianul, dar a ajuns să prezinte o emisiune cu şi despre maşini, deşi a picat prima dată când a dat testul pentru permisul auto.

James May (47 de ani) este pasionat de motocicletele clasice şi se consideră expert în materie de autoturisme Rolls Royce.

James May (47 de ani) este pasionat de motocicletele clasice şi se consideră expert în materie de autoturisme Rolls Royce.

A debutat în cariera de jurnalist la reviste precum „The Engineer' şi „Autocar' şi scrie o rubrică săptămânală în „The Daily Telegraph'.

Foloseşte o bicicletă pliabilă pentru a se deplasa pe străzile aglomerate din Londra.

Porecla sa la „Top Gear'  este „Captain Slow', deoarece conduce foarte prudent. A devenit coprezentator al emisiunii de la BBC în 1999 şi s-a întors în 2003 pentru noul format.

În perioada 2006-2007, a prezentat, alături de expertul în vinuri Oz Clarke, emisiunea „Oz and James’s Big Wine Adventure', care a avut doar două sezoane.

Are licenţă de pilot pentru avioane uşoare şi deţine două aparate de zbor.

Trăieşte cu criticul de dans Sarah Frater, cu care are o relaţie din 2000, şi cu pisica sa, Fusker – un cadou de la nevasta lui Richard Hammond.

Maşinile lui James May: Bentley T2, Triumph 2000, Rover P6, Alfa Romeo 164, Rolls-Royce Corniche, Jaguar XJS, Range Rover, Fiat Panda, Datsun 120Y, Vauxhall Cavalier, Porsche 911, Porsche Boxster S, Mini Cooper, Citroen Ami, Mazda MX-5, Ferrari F430.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare