; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Insurgent_afis

Ce nu știai despre cel mai nou film din seria „Divergent”: „Insurgent”

20 March 2015

Acţiunea din Seria „Divergent': „Insurgent' se petrece în acelaşi Chicago al viitorului, închis între ziduri, în care societatea este divizată în cinci facţiuni, care se luptă între ele. Decorurile, costumele și efectele speciale sunt rezultatul unei munci de echipă și a unor pregătiri care au durat luni întregi.

Premierele lunii martie în cinematografele de la noi | Galerie foto

Pentru ca spectatorii să poată pătrundă în profunzimile acestui univers aparte, realizatorii au creat decoruri mai sofisticate şi costume mai detaliate decât în Divergent.

Una dintre sarcinile importante a fost aceea de a găsi o identitate vizuală distinctivă pentru fiecare facţiune.', spune producătorul Todd Lieberman.

Pentru Prietenia, realizatorii au construit trei decoruri tridimensionale diferite. Realizatorii au avut nevoie de şase săptămâni – întrerupte de ploile de primăvară – ca să construiască decorurile de peste 5000 m2 pentru fermă, pe terenul unei comunităţi rurale. Peste 200 de muncitori din toate domeniile au lucrat şapte zile din şapte pentru a construi Domul Prieteniei şi pasarela în ruine şi pentru a transforma staulul existent pe teren.

[Not a valid template]

Scenograful Alec Hammond şi echipa sa au proiectat şi construit mai multe tipuri de arme la indicaţiile regizorului Schwentke, care a ţinut ca acestea să fie capabile să tragă cu adevărat. Vehiculele militare de 25 de tone cu care Max şi Eric îi urmăresc pe rebeli sunt, în realitate, cele folosite de trupele din Afghanistan.

În afara facţiunilor: o lume secretă – după cum explică Veronica Roth, Abnegaţia crede în altruism, Candoarea în sinceritate, Neînfricaţii în curaj şi îndrăzneală, Erudiţii în inteligenţă, iar Prietenia în bunătate, pace şi prietenie'.

Decorurile au fost construite într-un depozit de patru etaje şi în parcarea aferentă. Interiorul este format din mai multe cabine cubice, fiecare reprezentând un apartament şi o căsuţă din lemn, în care locuieşte Evelyn. Scena în care Tris decide să se predea lui Jeanine pentru a-şi salva prietenii şi aliaţii a fost filmată chiar în Chicago. Pentru aceasta, a fost nevoie ca toate podurile de râul Chicago să fie deschise simultan şi traficul oprit.

Pentru universul Candoarei realizatorii au ales acoperişul pieţei de mărfuri din Atlanta pentru a filma scenele exterioare şi un spaţiu interior cu pereţi din sticlă de la ultimul etaj, pentru biroul liderului Jack Kang. Scena de atac a fost dificil de filmat. Acoperişul sediului Candoarei era atacat simultan de pe acoperişurile altor trei clădiri din jur. Cascadorii au trebuit să urce şi să coboare în rapel pe zidurile clădirilor, la 90 m înălţime deasupra pământului, trăgând cu armele în acelaşi timp.', explică Wade Allen, coordonatorul echipei de cascadori.

Decorurile care reprezintă cartierul general al Erudiţilor au ocupat o întreagă scenă a studiourilor Screen Gems Studios din Atlanta. S-au dat peste 10,00 de găuri cu bormașina pentru fire și cabluri, iar laboratorul a fost umplut cu circa 10.000 de tuburi de sticlă care-şi schimbau culoarea şi intensitatea luminoasă. Efectele vizuale au fost completate de o serie de holograme, adăugate în faza de post-producţie.

Celebra creatoare de costume Louise Mingenbach a supervizat imensul departament de costume. Pentru a înfăţişa pe marele ecran aceste cinci lumi diferite, a fost nevoie de mai mult de 400 de figuranţi. Asta a însemnat, în total, un număr de circa 700 de costume, multiplicat cu cinci.'.

În „Insurgent', Tris încearcă cu disperare să afle secretul pe care părinţii ei îl apăraseră cu viaţa. Dacă va reuși să îi protejeze pe cei dragi, aflați din 20 martie în cinematografele din toată țara.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare