; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Kit Harington

„Urzeala tronurilor”: Ce ne-a scăpat din episodul 2 al sezonului 7 din serial

25 July 2017

Luni, 24 iulie, HBO a difuzat cel de-al doilea episod al sezonului 7 din „Urzeala tronurilor' / „Games of Thrones'.

Am avut de toate – multe discuții, planuri, lupi, bătălii navale, tratamente, profeții „periculoase'. Newsweek.com analizează detaliile care poate ne-au scăpat.

Atenție: SPOILERE!!!

Mai întâi o mică recapitulare.

La Piatra Dragonului, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) și Tyrion Lannister (Peter Dinklage) detaliază planurile de cucerire a Celor Șapte Regate. Iar Tyrion își cunoaște bine sora, pe Cersei (Lena Headey), și își dă seama de strategia ei de a uni marile case din Westeros în fața invaziei străine.

Viermele Cenușiu (Jacob Anderson) și Missandei (Nathalie Emmanuel) își duc relația mai departe. Melisandre (Carice van Houten) sosește la Piatra Dragonului și vrea să se alăture lui Dany, iar profeția sa referitoare la Azor Ahai ar putea avea o altă interpretare. Jon Snow (Kit Harington) se hotărăște să plece s-o întâlnească pe Daenerys.

Samwell Tarly (John Bradley) încearcă să-l vindece pe Jorah Mormont (Iain Glen). Arya Stark (Maisie Williams) află că familia Stark a recucerit Winterfell și o pornește spre casă. Iar Obara (Keisha Castle-Hughes) și Nymeria (Jessica Henwick) Sand sunt primele personaje omorâte în sezonul 7.

 

Prințul sau… prințesa?

Serialul tocmai a rescris celebra profeție pe care o tot vântură Melisandre. Când aceasta ajunge la Piatra Dragonului și i-a servit și lui Daenerys povestea cu Azor Ahai, Missandei a oferit o cu totul altă interpretare. Se pare că în limba în care a fost scrisă profeția substativul tradus ca „prinț' nu are gen, deci poate fi la fel de bine și „prințul' și „prințesa'.

 

Așa tată, așa fiu (sau mai degrabă nepot?)

În discuția din cripta de la Winterfell, în care Degețel (Aidan Gillen) încearcă să-i intre pe sub piele lui Jon Snow explicându-i cât de mult o iubește el pe Sansa Stark (Sophie Turner), după ce a iubit-o la fel de mult pe Catelyn Stark, noul Rege al Nordului are aceeași reacție ca Ned Stark, momentan tatăl său, dar probabil că vom afla în curând că nu-i e decât nepot. Degețel se trezește lipit de zid și strâns de gât la cel cum a pățit-o în sezonul 1 cu Ned.

 

Balerion vs. Drogon

Dintre cei trei dragoni ai lui Daenerys, Drogon este cel mai mare. Cu toate astea, comparându-l cu craniul care apare în episodul „Stormborn', se pare că Drogon trebuie să mai ia niște vitamine. Legendarul dragon Balerion a fost folosit de Targaryeni la prima cucerire a Celor Șapte Regate.

 

„Ceva un pic mai poetic'

Cea mai simpatică teorie abia acum vine. În episodul al doilea, archmaesterul Ebrose (Jim Broadbent) îi spune lui Sam că are în plan să scrie o carte numită „O cronică a războaielor de după moartea regelui Robert I'. Sam nu e prea impresionat de titlu și-i sugerează că ar putea găsi un ceva „un pic mai poetic'.

Motiv de apariție a unei noi teorii: Sam va supraviețui războiului și va ajunge să scrie el cronica acestor evenimente. Cum se va numi cartea? Poate „Cântec de gheață și foc'? Poate Samwell Tarly este un fel de imagine a lui George R.R. Martin?

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare