; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce mesaj a transmis Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip al Marii Britanii (2)

Ce mesaj a transmis Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip al Marii Britanii

09 April 2021
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață vineri dimineaţă, la 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Casa Regală a României a transmis un mesaj în care își exprimă regretul privind moartea ducelui de Edinburgh.
 
Mesajul integral transmis de Casa Regală a României:
 
Ducele de Edinburg, In Memoriam
 
Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.
 
Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.
 
Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.
 
După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.
Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.'
Sursa foto: Hepta
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare