Chef Orlando Zaharia, despre noul sezon „Chefi la cuțite”
Filmările pentru cel de-al 14-lea sezon „Chei la cuțite” au început încă de astă vară, iar din 17 noiembrie telespectatorii Antenei 1 vor avea ocazia să vadă o nouă rundă de confruntări culinare care va crește presiunea în bucătăria „Chefi la cuțite”. Chef Orlando Zaharia se se întoarce la masa juraților alături de Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu pentru o nouă rundă de audiții pe nevăzute, dar și în arena aprigelor bătălii pentru amulete.
Mai multe detalii aflăm de la Chef Orlando Zaharia!
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9
Încă puțin și începe un nou sezon. Care au fost provocările de data aceasta?
În primul rând, cea mai mare provocare personală, la fiecare sezon, este să câștig cât mai multe amulete și să am echipă. Pe lângă asta, adversarii mei nu au spus nimic despre consumul emoțional fantastic care este în spatele acestor confruntări. Toată pasiunea pe care o punem în farfurii, toată nebunia care este la amulete.
Sezonul acesta aduce o încărcătură emoțională extraordinară. Sezonul trecut pentru mine a fost perioada de încălzire, acum am revenit și mai pregătit pentru confruntările culinare, iar toată această efervescență care te consumă emoțional până la finalul zilei, pentru ca a doua zi să revii ca nou, și mai puternic pentru o nouă bătălie, a fost, aș zice, provocarea puternică din culise.
Și de ce preparate neobișnuite ai avut parte în audiții?
Am mai spus că sezonul 14 înseamnă un nou capitol al acestei povești frumoase în care simt că eu și ceilalți trei Chefi putem contura un nou trend în zona gastronomică. Și veți vedea asta și în alegerile noastre din audiții. Cu siguranță vom dovedi că bucătăria poate avea altă abordare în 2024.
Care este regula ta de aur în bucătărie de la care nu te abați nicicum?
Regula de aur care mă ghidează la Zmoke, restaurantul pe care l-am inaugurat recent, este aceea de a transmite ceva cu fiecare preparat pe care îl fac – să trezesc o emoție, un sentiment, să înțeleagă oamenii că lucrurile pot fi făcute și altfel, nu neapărat cu 1.000 de ingrediente din care să nu mai înțelegi nimic. Simplitatea și bunul gust mă ghidează. Ideea este să îți găsești gustul acela care-ți place. De aceea și motto-ul meu este „Meet your taste”.
Și ce te-a distrat cel mai tare la filmările de până acum?
Sezonul acesta am devenit, în același timp, mai apropiați, dar și mai aprigi în competiție. Și de aici multe momente tensionate, dar și amuzante. Dacă sezonul trecut a fost perioada noastră de acomodare, acum s-a ascuțit concurența, dar s-a și legat între noi o relație de prietenie. Ați văzut că în vară, de exemplu, am ajuns în vizită la Richard… Așa că acum, atmosfera se simte și mai închegată în platou iar unele replici dintre noi devin „virale” în platou.
Sursă foto: Antena 1 – Instagram
Citește și: