Homepage  / Recomandări

Ce filme poți vedea în cea mai lungă zi din an, când trecem la ora de iarnă. Filme și seriale la TV, recomandările momentului pe Netflix, Max și Disney+

Ce filme poți vedea în cea mai lungă zi din an, când trecem la ora de iarnă. Filme și seriale la TV, recomandările momentului pe Netflix, Max și Disney+

de Redactia Tvmania

Trecerea la ora de iarnă nu ne aduce cea mai lungă zi din an, ci, din contră, aduce o zi mai scurtă în termeni de lumină naturală, dar o oră în plus de somn sau de relaxare. Cu toate acestea, dacă ai atâta timp la dispoziție într-o zi, iată câteva filme și seriale pe care le-ai putea viziona pentru a profita de timpul suplimentar.

Pe măsură ce ne pregătim să trecem la ora de iarnă, avem ocazia să ne bucurăm de cea mai lungă noapte din an. Este momentul perfect pentru a ne relaxa și a ne delecta cu câteva filme deosebite. În acest context, am pregătit o selecție de filme captivante difuzate la TV în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie, precum și câteva recomandări de pe platformele de streaming, inclusiv câteva dintre mai populare titluri din top 10 la noi în țară.

În România, trecerea la ora de iarnă are loc în ultimul weekend din octombrie. În 2024, acest eveniment se va desfășura în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 26 spre 27 octombrie. La ora 4:00 dimineața, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel încât va deveni ora 3:00.

Filme de vizionat la TV sâmbătă seară, 26 octombrie, în noaptea în care trecem la ora de iarnă:

1. Dragostea la persoană a treia – Pro Cinema, ora 23.00
* Filmul spune trei poveşti de dragoste din New York, Paris şi Roma. Protagoniste sunt trei cupluri care, aparent, nu au nimic în comun. Din distribuţie, Liam Neeson, Adrien Brody, James Franco, Kim Ba-singer şi Maria Bello. Milei Kunis i s-a oferit iniţial rolul Anna; după ce a citit scenariul, a cerut să o interpreteze pe Julia. Până la urmă, Olivia Wilde a preluat rolul Anna. Majoritatea filmărilor au avut loc în studiourile Cinecittà din Roma.

2. Godzilla 2: Regele monștrilor – Pro TV, ora 22.45
* Monarch, o agenție secretă care studiază o serie de relicve misterioase, pierde controlul asupra cercetărilor atunci când mai mulți monștri legendari se trezesc la viață. Anticele superspecii de prădători, printre care Godzilla, Mothra, Rodan și bestia cu trei capete Ghidorah, luptă pentru supremație. Dr. Emma Russell este interpretată de Vera Farmiga, Kyle Chandler îl joacă pe Mark Russell, iar Millie Bobby Brown pe Madison.

3. Insomnia – Kanal D, ora 23.00
* După moartea fiului lor, Mark (Thomas Jane) şi Jessie (Kate Bosworth) îl adoptă pe Cody, un băiețel de opt ani, fără să ştie că acestuia îi este frică să adoarmă. La început, cei doi pun aversiunea față de dormit pe seama vieții sale instabile, însă adevărul este altul.

4. Misterele fluviului – Warner TV, ora 22.05
* În cartierul irlandez din Boston, trei prieteni din copilărie reiau legãtura după ce fiica unuia dintre ei, Jimmy (Sean Penn, Oscar pentru rol), e ucisă. Ancheta poliției intră pe mâna prietenului lui Jimmy, Sean (Kevin Bacon). În paralel, Jimmy demarează o investigație pe cont propriu, iar cercetările îi conduc pe cei doi spre cel de-al treilea prieten, Dave (Tim Robbins, premiat cu Oscar pentru rol), un bărbat labil psihic. În rolul soției lui Dave, Marcia Gay Harden, nominalizată la Oscar pentru rol.

5. Alien Resurrection – AXN, ora 23.15
* La mult timp după ce s-a sinucis pe Fiorina 161 pentru a opri teroarea extraterestră, Ellen Ripley (Sigourney Wea­ver) este clonată pentru a da naştere unei regine extrate­restre. În ceea ce o priveşte, Ripley este hotărâtă să facă tot posibilul pentru ca nava în care se află să nu ajungă pe Pământ. Treptat, oamenii din jurul ei devin gazde pentru creaturile care urmează să se nască. Winona Ryder apare în rol secundar. Deși Sigourney Weaver a refuzat inițial să mai apară în partea a patra a seriei, până la urmă a acceptat datorită salariului: 11 milioane de dolari, cât întreg bugetul primului film „Alien”.

6. Hannibal – AMC, ora 22.30
* Filmul continuă acțiunea din „Tăcerea mieilor”. După zece ani, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) se întoarce pentru a-i lansa „partenerei” sale, agentul Clarice Starling (Julianne Moore), o nouă provocare. Mason (Gary Oldman), una dintre victimele lui, vrea să se răzbune pe el, mai ales că a rămas desfigurat, iar soluția la care se gândește este să o folosească drept momeală pe Clarice. În același timp, un detectiv (Giancarlo Giannini) se ambiționează să îl prindă cu orice preț pe temutul criminal în serie. Ray Liotta apare în rolul unui funcționar al Ministerului de Justiție.

7. Director de Crăciun – DIVA, ora 23.55
* Încercând să fuzioneze mica ei firmă de jucării cu una mult mai mare, directoarea trebuie să-l convingă pe fostul ei partener să semneze.

8. Ceasurile rele – TVR 2, ora 22.00
* Marco (Giuseppe Fiorello), proprietarul unui mic șantier naval, intră în vizorul unui grup de traficanți spanioli, care au nevoie de bărci cu care să își transpote marfa. Marco îi cere ajutorul prietenului său polițist și acționează sub acoperire în interiorul organizației.

Recomandări de pe platformele de streaming sâmbătă seară, 26 octombrie, în noaptea în care trecem la ora de iarnă:

1. Netflix:

Dragoste înșelătoare

Miniseria „Dragoste înșelătoare”, cunoscută în original drept „Inganno”, lansată pe Netflix, explorează o poveste pasională de iubire între o femeie matură și un tânăr de vârsta fiului ei mai mare. Relația lor, privită cu scepticism de cei trei fii adulți ai femeii, declanșează o serie de evenimente tumultuoase în familie. Seria cuprinde șase episoade pline de emoție și dramă.

Avocatul din limuzină

Sezonul 3 din „Avocatul din limuzină” / „The Lincoln Lawyer”, continuare a poveștii inspirate din seria de romane a renumitului Michael Connelly și avându-l pe Manuel Garcia-Rulfo în rolul principal, a fost lansat pe Netflix și se află acum în top 10 seriale urmărite în România.

Femeia momentului

„Woman of the Hour”, tradus „Femeia momentului”, este o producție plină de tensiune și mister, având-o pe Anna Kendrick în rol principal și totodată ca regizoare. Lansat recent pe platforma de streaming, filmul se bucură de un real succes.

2. HBO Max:

Pinguinul

Lansată pe 20 septembrie, miniseria „Pinguinul” difuzată pe Max a cucerit rapid publicul, ajungând în top 10. Serialul aduce în prim-plan o poveste captivantă despre putere și lăcomie, unde înfricoșătorul Oswald Cobblepot, interpretat de Colin Farrell și cunoscut ca „Pinguinul”, este hotărât să preia conducerea în Gotham, indiferent de numărul victimelor pe care le lasă în urmă.

Prietena mea genială

Serialul urmărește povestea unei femei în vârstă care începe să scrie despre prietenia sa de 60 de ani cu Lila, care a dispărut fără urmă.

Bestia

Un tată (Idris Elba), devenit văduv de curând, merge în vacanță cu cele două fiice într-o rezervație din Africa de Sud.

Într-o zi ne vom spune totul

Filmul e despre o tânără care începe o relație cu un fermier carismatic de două ori mai mare decât ea.

3. Disney+:

Doctor Odyssey

Disney+ aduce în atenția noastră dinamicul serial „Doctor Odyssey”, care ne poartă într-o poveste care urmărește provocările echipajului unui vas de croazieră plin de vedete. Cu o distribuție impresionantă, incluzându-i pe Don Johnson, Joshua Jackson, Phillipa Soo și Sean Teale, serialul este populat și de multe alte nume celebre. Primele două episoade, deja disponibile pe Disney+ de pe 24 octombrie, au captivat deja publicul.

Crime în imobil

În sezonul patru din „Crime în imobil” („Only Murders in the Building”), trio-ul nostru de podcasteri și detectivi autoproclamați se confruntă cu evenimentele șocante de la sfârșitul sezonului trei, în care a fost implicate dublura lui Charles, Sazz Pataki. În căutarea răspunsurilor la întrebarea dacă nu cumva Charles a fost victima vizată de atac, ancheta îi conduce până în Los Angeles, unde un studio de la Hollywood pregătește un film despre podcastul lor. Întoarcerea lui Charles, Oliver și Mabel la New York înseamnă o aventură și mai epică – eroii traversează curtea clădirii lor pentru a se cufunda în viețile întortocheate ale locuitorilor turnului de vest din Arconia.

Agatha de la bun început

Unul dintre personajele preferate ale fanilor „WandaVision”, Agatha Harkness, revine în forță cu un nou serial „Agatha – De la bun început”, produs de Marvel Television și disponibil doar pe Disney Plus.

La începutul serialului „Agatha – De la bun Început”, cunoscuta Agatha Harkness este lipsită de putere și eliberată de sub o vrajă de un adolescent misterios. Acesta o roagă să-l ducă pe legendarul Drum al Vrăjitoarelor, un traseu periculos care, dacă este străbătut, permite împlinirea celor mai ascunse dorințe. Împreună ei adună un cerc de vrăjitoare și pornesc la drum.

Cu aceste selecții de filme și seriale, suntem siguri că veți transforma cea mai lungă noapte din an într-o experiență cinematografică de neuitat

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton