Homepage  / Vedete străine

Ce făcea, de fapt, Alec Baldwin în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru „Rust”. Ce au dezvăluit procurorii

Ce făcea, de fapt, Alec Baldwin în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru „Rust”. Ce au dezvăluit procurorii
7

de Roxana Mirea,

Procurorii au dezvăluit ce făcea, de fapt, Alec Baldwin în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul „Rust”, atunci când el a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Actorul a fost acuzat de omor prin imprudență.

Ce făcea Alec Baldwin în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru „Rust”

Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul „Rust”, în timpul căruia a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, au declarat procurorii, care l-au acuzat de omor prin imprudență.

Biroul procurorului districtual din Santa Fe l-a acuzat pe actor de „numeroase cazuri de acte extrem de imprudente„, scrie BBC. Halyna Hutchins a murit pe platoul de filmare al filmului „Rust” din New Mexico, după ce Alec Baldwin ar fi tras cu o armă de recuzită.

De asemenea, armurierul filmului a fost acuzat de omor prin imprudenţă. Documentele publicate marți care detaliază acuzațiile – anunțate pentru prima dată pe 19 ianuarie – descriu faptul că platoul de filmare era unul haotic, cu o abordare necugetată a siguranței armelor.

Alec Baldwin a fost „distras„, vorbind cu membrii familiei la telefon în timpul antrenamentului privind modul de operare a armei de recuzită, a scris Robert Shilling, un anchetator special pentru biroul procurorului districtual, într-o declarație depusă împreună cu acuzațiile de omor prin imprudență.

Dacă Baldwin ar fi efectuat verificările de siguranță obligatorii cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed și nu ar fi îndreptat arma spre Hutchins, „tragedia nu s-ar fi produs„, a susținut domnul Shilling.

Această abatere nesăbuită de la standardele și practicile și protocoalele cunoscute a cauzat în mod direct împușcarea fatală”, a spus el. „Baldwin știa că prima regulă de siguranță cu privire la armele de foc este să nu îndrepți niciodată arma spre cineva pe care nu intenționezi să îl împuști”, a mai spus Shilling.

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență în cazul împușcării fatale a regizoarei Halyna Hutchins. Ce riscă acum actorulIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Acuzațiile în cazul tragediei de pe platoul de filmare al filmului „Rust”

Documentul de acuzare subliniază cel puțin doisprezece acte care au condus la tragedie, inclusiv:

  • Nu s-a folosit o replică a armei de foc pentru o repetiție neprogramată;
  • Armurierul a fost lăsat să părăsească platoul, contrar protocolului;
  • S-a încălcat regula ca arma să fie primită doar de la armurier;
  • Plângerilor privind siguranţa pe platou nu au fost rezolvate;
  • Nu s-au realizat verificările de siguranță necesare cu armurierul, care a fost angajat fără o certificare adecvată.

Avocații lui Baldwin și ai lui Gutierrez-Reed au declarat că intenționează să lupte împotriva acuzațiilor în instanță. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi ar putea fi condamnați la 18 luni de închisoare și la o amendă de 5.000 de dolari. Ei vor fi judecați de un juriu, potrivit procurorilor.

Halyna Hutchins a murit la spital după ce a fost împușcată în piept cu un pistol de recuzită, care ar fi fost mânuit de Alec Baldwin, în timpul unei repetiții la Bonanza Creek Ranch, lângă Santa Fe.  Baldwin a negat anterior responsabilitatea pentru împușcături. El a susținut în interviurile acordate presei că nu el a apăsat pe trăgaciul armei și că pur și simplu „s-a descărcat”, susțin procurorii.

Dar fotografiile și înregistrările video de pe platoul de filmare îl arată pe Baldwin exersând tragerea cu arma, cu degetul în interiorul apărătorii trăgaciului și pe trăgaci, de mai multe ori, au declarat procurorii.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton