; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce face Richard Hammond în afară de „Top Gear”

14 July 2011

Richard Hammond, poreclit Hamsterul, ne distrează în fiecare seară de luni până vineri, la Discovery, la „Top Gear' (de la ora 21.00). Dar CV-ul său conţine o listă lungă de emisiuni din 1998 încoace: 23 la număr!

Richard Mark Hammond (41 de ani) e celebru pentru munca lui de zece ani (din 2002 încoace) la „Top Gear', alături de Jeremy Clarkson şi James May. Iar între 2002 şi 2006, Hammond a prezentat „Brainiac: Maniaci ai ştiinţei', o altă emisiune celebră şi plină de umor britanic pur.

 

Din 2009 încoace, „Hamsterul' are agenda plină cu „Total Wipeout', o emisiune-concurs în genul celor realizate de Dan Negru, în care concurenţii trebuie să treacă numeroase probe cu tentă acvatică, pentru a câştiga premiul de 10.000 de dolari.

 

În plus, face „Richard Hammonds Engineering Connections', o serie de documentare despre invenţiile create cu ajutorul indiciilor prezente în lumea naturală, care a ajuns la sezonul trei.

 

Un jurnalist cu agenda plină

 

Hammond prezintă, din 1998 încoace, cam 3-4 emisiuni în paralel, în fiecare an. Anul trecut, de exemplu, britanicii l-au putut vedea în „Hammond Meets Moss', „Sport Relief 2010' şi „Richard Hammonds Invisible Worlds'.

 

Primul documentar l-a pus faţă în faţă cu Stirling Moss, care şi el a fost rănit într-un accident auto, la fel ca Richard (care, în 2006, şi-a făcut maşina praf pe pistă), a doua emisiune a fost o gală de strângere de fonduri, iar a treia – o emisiune în care ni se prezintă detalii pe care ochiul uman nu le prinde în natură – capturate cu ajutorul camerelor de filmat.

 

Britanicul mic de înălţime se mai poate lăuda cu patru cărţi despre maşini publicate din 2005 încoace, trei cărţi pentru copii, trei autobiografii şi apariţii în câteva reclame TV.

 

Născut într-o familie cu rădăcini automobilistice (bunicii lui lucrau în industria de profil), Richard a lucrat la câteva posturi radio înainte de a da probă pentru „Top Gear', în 2002.

 

Este căsătorit din acelaşi an cu Amanda Etheridge, cu care are două fete: familia locuieşte într-o casă care imită un castel, în Herefordshire. Hammond e fan Porche, dar în Londra preferă să meargă pe bicicletă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare