Din 12 ianuarie, „MasterChef” revine la Pro TV cu un nou sezon plin de provocări culinare, invitați speciali, tensiuni, momente pline de suspans și farfurii spectaculoase. Cel puțin asta ne promit cei trei jurați: Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu. Dar cum se descurcă cei trei când nu au chef de gătit? În afară de a comanda, bineînțeles! Iată ce am aflat…
Dacă în sezonul 8 al emisiunii vom avea parte de concurenți interesanți, cu povești de viață inedite și platinguri spectaculoase, am fost curioși să aflăm ce fac cei trei jurați când… nu au chef de gătit. În afară de a comanda, bineînțeles! „În timpul liber, mă joc de-a tâmplarul, tăbăcarul… cam asta fac atunci când nu am chef de gătit”, ne-a dezvăluit Chef Foa, tăticul unui băiețel năzdrăvan.
În același timp, pentru Chef Joseph Hadad nu există „a nu avea chef de gătit”. „M-am născut pentru bucătărie și, indiferent cât de rău m-aș simți sau cât de obosit aș fi, întotdeauna o să am energia necesară pentru a găti”, ne-a lămurit maestrul. În același timp, Chef Radu recunoaște: „Când nu gătesc înseamnă că nu sunt la bistro și ori dorm, ori beau șampanie J”. Tot de la el am aflat și cum sunt concurenții din acest sezon: „Interesanți, cu povești mișto, fiecare cu o motivație diferită, frumoși, copilăroși, serioși. Sunt ca noi toți, unici!”.
Ce spune Che Foa despre noul sezon „MasterChef”
Pentru Florin Scripcă alias Che Foa prezența sa în juriul de la „MasterChef” nu este o premieră, el mai participând în show-ul de la Pro TV în 2014 și 2015. Ce vom vedea însă anul acesta? Și cum sunt concurenții? „Frumoși și bine pregătiți de pandemie în arta gătitului de acasă, adică numai potriviți pentru competiția <> care se bazează pe bucătari amatori, care vor să-și pună pasiunea la treabă și sunt dispuși să facă (aproape) orice pentru a câștiga competiția. Pe lângă platinguri, s-au folosit tehnici surprinzătoare. Pe măsură ce se va avansa în competiție, platingul se va îmbunătăți considerabil, deci toți concurenții rămași au evoluat în materie de prezentare, gust și tehnici de gătit. Platingurile au atras atenția din punct de vedere coloristic, cromatic, așezare în farfurie, idei, originalitate și așa mai departe, dar vă las și pe voi să descoperiți aceste lucruri urmărindu-ne”, ne-a dezvăluit Che Foa.
Chef Joseph Hadad, înnebunit după condimente
Cu o experiență de peste 30 de ani într-ale gastronomiei, Chef Joseph Hadad încă mai poate fi surprins de platingurile începătorilor. De acest lucru vă veți convinge și în sezonul 8 al emisiunii „MasterChef”. „E foarte greu să alegi preparate care s-au diferențiat când ai concurenți ce își pun și sufletul în farfurie și dau tot ce au ei mai bun. Dar dacă ar fi să aleg ceva, cred că preparatul cu miel și gutuie m-a impresionat, în care m-am regăsit și care mi-a adus aminte de copilărie”, ne-a povestit maestrul. Tot el ne-a dezvăluit care sunt condimentele care n-ar trebui să lipsească din „arsenalul” unui bucătar, în afară de sare și piper: „Știți bine că sunt înnebunit după condimente, de aceea țin neapărat să menționez și alte minunății de care nu mă pot lipsi, cum ar fi nucșoară, coriandru, șofran sau anason”.
Chef Radu Dumitrescu, la prima participare
Fost director de bancă, Chef Radu Dumitrescu a transformat pasiunea sa pentru gătit într-un stil de viață, dar și într-o afacere, având un restaurant în prezent. Este la prima sa participare la „MasterChef”, iar despre colegii săi spune că formează „un juriu drăgut, unde fiecare trece prin toate starile. E un <> sută la sută real”. Printre cele mai surprinzătoare platinguri pe care le-a jurizat în emisiunea de la Pro TV se regăsește „o cremă de gutui absolut perfectă și un desert care arăta ca în marile restaurante”. La fel ca și colegii săi de jurizare, Chef Radu consideră că sarea și piperul sunt de bază în orice bucătărie, însă mai e nevoie și de altceva: „Apoi, unui bucătar nu trebuie să-i lipsească puțin curaj, puțină nebunie, puțină umilință, puțină aroganță – condimente care ne fac unici”.