; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

93rd Academy Awards   Arrivals

Prima apariție românească la Oscaruri. Ce designer a creat ținuta purtată de producătoarea „Colectiv”

27 April 2021

„Colectiv', prima producție românească nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, a fost reprezentat la ceremonia de duminica trecută de regizorul Alexander Nanau și de producătoarea Bianca Oana. Pentru apariția de pe covorul roșu de la Gala Oscar 2021, Bianca Oana a purtat o ținută semnată de designer român, Silvia Șerban.

Pentru noi, ceremonia Oscarurilor din 25 aprilie a avut o semnificație în plus și o greutate aparte, pentru că documentarul „Colectiv (2019), în regia lui Alexander Nanau, a obținut nu una, ci două nominalizări la Oscar – la categoriile documentar și cel mai bun film internațional, ceea ce a reprezintat o premieră absolută pentru România. Din nefericire, pelicula nu a câștigat niciun trofeu: „Colectiv' a pierdut în fața favoritelor „My Octopus Teacher' („Cel mai bun documentar', respectiv „Another Round' („Cel mai bun film internațional').

Nominalizații la premiile Oscar au sosit la gara Union Station din Los Angeles, cea care a fost transformată pentru această gală, cu aproximativ o oră înainte de startul ceremoniei, transmisă în direct în România, în noaptea de duminică spre luni.

Producătoarea Bianca Oana a pășit pe covorul roșu îmbrăcată într-o ținută creată de designerul Silvia Șerban, scrie Click.ro. Ținuta a fost alcătuită dintr-o pereche de pantaloni largi și un sacou lung fără mâneci, la care a fost adăugat un maiou negru cu bordură din dantelă. Potrivit sursei citate, Silvia Șerban crede că hainele create de ea „sunt făcute pentru femeile care își declară îndrăzneț personalitatea'.

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare