Homepage  / Filme Online / Netflix

Ce crede Salim Daw, interpretul lui Mohamed Al Fayed, despre ultimul sezon din „The Crown”. „A fost uimitor”

Ce crede Salim Daw, interpretul lui Mohamed Al Fayed, despre ultimul sezon din „The Crown”. „A fost uimitor”
6

de Andreea Hentea,

Netflix ne propune reîntâlnirea cu serialul „The Crown”, iar Salim Daw, interpretul lui Mohamed Al Fayed, a povestit despre personajul de care s-a atașat considerabil. Ce i s-a părut cu adevărat uimitor la filmările pentru celebrul serial.

Salim Daw, dezvăluiri despre rolul său din „The Crown”

Ultimul sezon al ambițioasei producții este împărțit în două (prima parte, care cuprinde episoadele 1-4, se lansează astăzi, iar a doua parte, care include episoadele 5-10, se lansează joi, pe 14 decembrie).

Actorii pe care i-am văzut în sezonul cinci în rolurile principale – Imelda Staunton (regina Elisabeta a II-a), Jonathan Pryce (prințul Philip), Lesley Manville (prințesa Margaret), Dominic West (prințul Charles), Elizabeth Debicki (prințesa Diana), Khalid Abdalla (Dodi Fayed) și Olivia Williams (Camilla Parker Bowles) – revin în acest nou sezon.

Prima parte a poveștii ne înfățișează prima vară a prințului Charles și a prințesei Diana în calitate de cuplu divorțat, petrecându-și vacanțele într-un stil foarte diferit împreună cu cei doi fii, William (Rufus Kampa) și Harry (Fflyn Edwards). În timp ce prințesa Diana este invitată de familia Fayed în sudul Franței, unde tinerilor prinți li se oferă jocuri video și seri de film pe iahturi de lux, prințul Charles ține să păstreze tradițiile, la castelul Balmoral.

Alături de excelenta distribuție sus amintită, îl vom revedea pe Salim Daw, care îl interpretează pe Mohamed Al Fayed. Carismaticul actor povestește cum a intrat în rolul acestuia, într-un interviu pus la dispoziție de Netflix și realizat în această primăvară:

Salim Daw: „L-am luat pe Mohamed Al Fayed cu mine. Nu m-a părăsit niciodată

Cum s-a simțit întoarcerea pe platourile de filmare pentru cel de-al șaselea (și ultimul) sezon din „The Crown”?

M-am simțit foarte bine, pentru că nu m-am întors, am fost acolo tot timpul! Chiar și când eram departe, tot acolo eram. Am simțit această perioadă, între sezonul cinci și sezonul șase, ca și cum ar fi fost două zile. A fost foarte frumos și relaxant.

Ce se întâmplă cu Mohamed și Dodi în acest sezon?

Relația tată-fiu devine mai tensionată, pentru că Momo Al Fayed are punctul lui de vedere și își dorește ca fiul său să fie exact așa cum vrea el. Dodi are o altă părere și un alt punct de vedere, iar această situație creează o mare tensiune și face relația mai complicată. Dar există multă dragoste, pentru că s-au iubit. Pentru mine este clar și la asta am muncit, dar am întâlnit lucruri foarte dificile pe parcurs.

Ce părere are Mohamed Al Fayed despre relația lui Dodi cu Diana?

Este atât de fericit, pentru că și-a dorit tot timpul să fie aproape de familia regală și s-a gândit că Dodi și Diana se pot căsători și pot fi împreună, fiindcă Diana face parte din familia regală, iar pentru el este cel mai important lucru. Diana este singura persoană pentru Mohamed Al Fayed din familia regală, singurul său prieten. Așa că și-a dorit ca ei să fie împreună. Este exact planul lui.

Ce vă reapropie de personaj? Costumul, machiajul, discursul?

Totul m-a readus în personaj, iar când am terminat sezonul cinci, l-am luat pe Mohamed Al Fayed cu mine. Nu l-am părăsit niciodată și nu m-a părăsit niciodată. Replicile prietenului meu, marele Peter Morgan, au fost o plăcere pentru mine. Și machiajul a fost uimitor. Cate Hall și echipa ei au fost atât de drăguțe, de creative, de profesioniste. M-au întâmpinat mereu cu zâmbete largi și cu dragoste. Le sunt atât de recunoscător, și la fel lui Amy (Roberts, designer de costume – n.r.). Sunt niște oameni minunați, acoperă fiecare detaliu al personajului meu. Momo Al Fayed este stilat în viața reală, iar aici îl putem vedea cu hainele și obiceiurile sale. M-au ajutat atât de mult să-mi găsesc personajul, să intru în camera de machiaj ca Salim Daw și să ies ca Mohamed Al Fayed.

Care sunt propriile amintiri despre moartea prințesei Diana?

Îmi amintesc exact unde eram în acel moment, în orașul meu, Haifa. Chiar îmi amintesc unde eram pe stradă – când am auzit m-am întristat mult, pentru că o adoram pe Diana. Aveam lacrimi în ochi, am fost foarte trist, fără să îi cunosc pe Dodi Fayed sau Mohamed Al Fayed. După aceea, când m-au chemat să fac parte din acest serial uimitor, am început să fac cercetări personale despre ei. Am înțeles multe lucruri despre amândoi și atunci am fost capabil să portretizez acest personaj.

Credeți că oamenii trec cu vederea că Mohamed Al Fayed și-a pierdut fiul în acel accident?

Nu știu ce gândesc oamenii în realitate despre această tragedie, dar știu că, atunci când publicul va vedea ce i s-a întâmplat lui Mohamed Al Fayed, se va întrista profund și va simți fiecare mic detaliu. Este atât de uman, ai sentimentul real al pierderii. Nu există ceva mai rău în viața unei ființe decât pierderea copilului.

„Dacă așa gândeau oamenii despre Mohamed Al Fayed, nu este treaba mea”

Înainte de sezonul cinci, mulți oameni din Marea Britanie se gândeau la Mohamed Al Fayed ca la un răufăcător și nu îl înțelegeau cu adevărat. Credeți că oamenii vor avea o înțelegere mai bună datorită interpretării dvs. din The Crown?

Da, sunt sigur. Dacă așa gândeau oamenii despre Mohamed Al Fayed, nu este treaba mea. Ador însă acest personaj și mi-a făcut plăcere să-l portretizez. În acest serial grandios, el este atât de uman și de colorat. Uneori este amuzant, ca un copil, iar cu fiul lui este uneori foarte dur, dar are multă dragoste pentru el și publicul va vedea asta și va simți despre ce vorbesc.

Cum răspunde el la reacția familiei regale după moartea fiului său?

E atât de rănit, de umilit și de neajutorat și devine foarte furios: „De ce mă urăsc așa? De ce?”. A fost profund rănit de familia regală, iar acest aspect este clar în sezonul șase.

Crown Season 6Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Serialul „The Crowneste cunoscut și pentru designul său fantastic de producție. În acest sezon ne putem aștepta la aceleași standarde sau la altele, mai bune?

Cred că e mai bine, iar publicul va iubi acest sezon, sunt sigur, pentru că este grozav și atât de colorat. Are o mulțime de lucruri – fericire și pierdere, tristețe și furie, multe suișuri și coborâșuri. E foarte trist și foarte uman.

Cum vă simțiți luându-vă rămas bun de la The Crown?

Îmi va fi dor de toată lumea din această mare familie: de actrițe, actori, regizori, operatori, scenariști, de toată distribuția și echipa. Îmi va fi dor de tot ce am avut în acest serial uimitor. Sper să mă întorc și să lucrez din nou cu această familie minunată.

Cum credeți că se va simți publicul la sfârșitul acestui sezon final?

Publicul va iubi acest ultim sezon, pentru că este cu adevărat uimitor.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton