Ce avere a lăsat în urmă Mircea Diaconu
Mircea Diaconu a avut o familie minunată și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și proteja soția și cei doi copii. S-a asigurat că nu le va lipsi nimic și a fost mereu alături de ei în momentele importante. În urmă cu trei ani, marele actor a vorbit despre averea sa, acumulată pe parcursul unei cariere remarcabile în film și politică.
Mircea Diaconu spunea că multe dintre zvonurile legate de bani nu erau adevărate și menționa că nu își ține banii în bancă. El preciza că deținea câteva case, însă sublinia că tot ce a realizat nu a fost pentru el, ci pentru familia și copiii săi.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5
„Da, sunt zgârcit cu mine. Numai cu mine sunt zgârcit, în rest, cu nimeni altcineva. (…) Am case, copiii mei au. (…) să aibă tot ce trebuie și să nu aibă copilărie sau tinerețe nefericită. Nu a fost nimic pentru mine. Nu țin nimic pentru mine. Nu am bani în bancă, nu țin bani în bancă, nu cred în chestia asta. Îi bag în terenuri, în păduri, ce am nevoie să rămână copiilor și generațiilor”, declara Mircea Diaconu, într-o emisiune TV.
Actorul Mircea Diaconu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, conform unui anunț făcut de soția sa, Diana Lupescu. Cu doar câteva zile înainte de a împlini 75 de ani, pe 24 decembrie, cunoscutul actor a pierdut lupta cu o boală grea – cancerul de colon.
Trupul neînsuflețit al actorului Mircea Diaconu va fi depus luni, între orele 12:00 și 16:00, la Teatrul Nottara, unde cei apropiați îi vor putea aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc marți, la cimitirul din Săftica. Mircea Diaconu ar fi împlinit 75 de ani chiar în Ajunul Crăciunului.
Mircea Diaconu a murit cu câteva zile înainte de a împlini 75 de ani
Mircea Diaconu și-a făcut debutul pe scena Teatrului Bulandra în 1970, în piesa Harfa de iarbă, adaptată după Truman Capote. În anii următori, a strălucit în numeroase producții remarcabile, precum Revizorul de Gogol, regizat de Lucian Pintilie (1972), A 12-a noapte de Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei (1973), Răceala de Marin Sorescu, în regia lui Dan Micu (1977), și Furtuna de Shakespeare, din nou sub bagheta lui Liviu Ciulei (1978).
Ca actor de film, a excelat atât în registrele dramatice, cât și în cele comice. Printre peliculele sale celebre se numără Nunta de piatră (regia Mircea Veroiu și Dan Pița, 1971), Actorul și sălbaticii (r. Manole Marcus, 1974), Mere roșii (r. Alexandru Tatos, 1976), Vânătoare de vulpi (r. Mircea Daneliuc, 1980), De ce trag clopotele, Mitică? (r. Lucian Pintilie, 1982), Asfalt tango (r. Nae Caranfil, 1996), Filantropica (r. Nae Caranfil, 2001), Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu, 2004), Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (r. Cătălin Mitulescu, 2006), Ticăloșii (r. Șerban Marinescu, 2007), Tache (r. Igor Cobileanski, 2008) și multe altele.
Sursă foto: Arhivă TV Mania!
Citește și: