Homepage  / Vedete româneşti

Ce a dezvăluit Mihai Trăistariu, după alegerea reprezentantului României la Eurovision 2023. Ce s-a întâmplat în timpul votului

Ce a dezvăluit Mihai Trăistariu, după alegerea reprezentantului României la Eurovision 2023. Ce s-a întâmplat în timpul votului
10

de Roxana Mirea,

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa "D.G.T. (Off and on)", în urma finalei Selecţiei Naţionale, care a avut loc sâmbătă, 11 februarie 2023. După ce a fost ales reprezentatul României, Mihai Trăistariu, care a fost în platoul TVR, a răbufnit, într-o postare pe Facebook.

Mihai Trăistariu, după ce a fost ales reprezentantul României la Eurovision 2023

Câștigătorul Selecției Naționale a fost ales exclusiv prin votul publicului. Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală. Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. Mihai Trăistariu a fost prezent în platoul TVR, făcând parte din public, și a făcut o serie de dezvăluiri despre ce s-a întâmplat în timpul concursului.

„Spectacolul în sine a fost fain, dar totuși mai sec decât în alți ani. Mai lipsit de ceva. Totuși, bine că n-au mai fost gafele prezentatorilor din anii trecuți. Și Ilinca și Laurențiu s-au descurcat de minune, ceea ce e admirabil. Însă, repet, am simțit că întreg show-ul n-a avut amploarea, anvergura, coloratura, explozia, farmecul din anii antecedenți. Poate lipsa vedetelor, poate cumințenia întreagă a spectacolului în sine. Habar n-am ! Ceva a fost mai moale ca-n anii trecuți și nu știu de ce.

Faptul că invitații, juriul, publicul au fost într-o încăpere iar artiștii în alta a făcut să fie multe minute goale pentru noi, cei din sală. Practic, stăteam și câte 5-10 minute degeaba, nevăzand și neauzind nimic, ca și cum era pauză de publicitate mai mereu. Asta n-a fost ok. Mai ales pentru public, care era totuși format din fanii Eurovision, nu-i așa ?

Dacă-i lași pe gol așa nu pleacă cu un sentiment bun. Tre’ să le dai și lor ceva. Mutând spectacolul dintr-o cameră în alta, lași publicul fără un spectacol cursiv, continuu. Așa că lumea fugea la baie și la poze. Trebuiau cumva puși laolaltă cu toții. Era ALTFEL”, a scris Mihai Trăistariu pe Facebook.

mihai-traistariu-dupa-ce-a-fost-ales-reprezentatul-romaniei-la-eurovision-2023-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Mihai Trăistariu: „Au abandonat și n-au mai votat”

Mihai Trăistariu a mărturisit că cei din public n-au văzut să fie afișate undeva numerele de telefon la care să poată vota.

„Noi, cei din sală, nu am văzut nicăieri și nici nu s-au zis pe gură niște numere de telefon, unde putem vota. Se vedea doar pe tv. Ceea ce a trezit un murmur în sală : „la ce numere se votează”, „unde se votează ?”, „când se votează ?” etc.

Invitații mei, de exemplu, și rândurile de lângă noi – n-au votat! N-au știut la ce număr se dă SMS. Le-am zis să caute pe net, n-au găsit, au abandonat și n-au mai votat. Deci aici un punct în minus. (…)

Cel mai amuzanto-horror moment a fost când prezentatorii tot încercau să sune câțiva telespectatori să-i premieze cu 5.000 de euro pentru că AU VOTAT! Problema e că telefoanele telespectatorilor erau deja închise, la mail-urile de pe care au votat nu răspundea nimeni, iar rugămințile prezentatorilor ca oamenii-votanți să se conecteze din nou pe Facebook au rămas fără răspuns.

De unde, la un moment dat, după câteva încercări eșuate de a suna un telespectator care a votat de acasă, s-a auzit deodată în sală un nou murmur din partea fanilor Eurovision : „păi dacă și-au cumpărat cartele – normal că telefonul e închis! Au votat și au scos cartela din telefon!” Asta m-a distrat teribil. Câți oare au votat de pe conturi fake, de pe cartele cumpărate etc.? Cred că destui!

Așa e la Eurovision!Te zbați cum poți! Și cât îți permiți! Pân’ la urmă nu scrie nicăieri că nu poți să-ți dai singur 8.000 de voturi!!! Și cu toate astea, pledez în continuare DOAR PE TELEVOTING! Cinci jurați pot fi mega subiectivi, părtinitori. Dar 36.524 de voturi nu pot fi toate obținute din cartele cumpărate și din conturi fake”, a mai scris cântărețul.

mihai-traistariu-dupa-ce-a-fost-ales-reprezentatul-romaniei-la-eurovision-2023-2-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Mihai Trăistariu, mulțumit că Theodor Andrei reprezintă România la Eurovision 2023

În continuare, Mihai Trăistariu a mărturisit că momentul lui Theodor Andrei era cel mai potrivit pentru a câștiga.

„Partea bună cumva e că momentul care a câștigat era cel mai potrivit să câștige. Pe acest băiat de 18 ani, numit Theodor Andrei, îl știu de mic. L-am jurizat când mergea pe la festivalurile-concurs și se remarca de fiecare dată prin originalitate, personalitate. Mi-a cântat chiar și melodiile mele prin concursuri. A studiat de mic. A cântat de mic. Și pare foarte deștept. Și citit. Iar asta a devenit o raritate printre artiștii autohtoni.

Uitați-vă la cei aflați în trending pe youtube și ascultați-i apoi vorbind prin emisiunile tv. Trei sferturi din ei nu le-au avut cu școala, cu gramatica etc. Se mai și laudă prin emisiuni c-au fost corigenți!

Revenind la câștigătorul de aseară, prestația lui a luat ochii. A venit cu altceva. De asta a câștigat! Atitudine, vestimentație ieșită din tipar, voce, prezență.

Ca melodie, nu pot să zic că mă omor după rock-ul lui. Și nici nu pot băga mâna-n foc că va  culege voturi la Eurovision-ul mare. Ar trebui împachetat foarte bine momentul lui ca România să intre în finală. Am mai văzut ceva momente selectate din alte țări și va fi un an greu.

Limba română parcă n-aș pastra-o în piesă, pentru că străinii nu vor înțelege nimic. Una peste alta, a meritat să câștige Finala românească”, a mai declarat Mihai Trăistariu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton