Homepage  / Vedete străine

Cazul fraților Menendez. Care sunt noile dovezi despre abuzuri care ar putea schimba soarta lui Lyle și Erik

Cazul fraților Menendez. Care sunt noile dovezi despre abuzuri care ar putea schimba soarta lui Lyle și Erik
10

de Roxana Mirea,

Cazul fraților Menendez, condamnați pentru uciderea părinților lor în 1989, ar putea fi redeschis după ce au apărut noi dovezi care susțin apărarea lor inițială. Dovezile au declanșat o reevaluare a cazului, cu o nouă audiere programată în noiembrie 2024, care ar putea duce la o rejudecare sau reducerea sentințelor. Iată care sunt noile dovezi care au apărut în cazul lui Lyle și Erik Menendez. 

Noi dovezi în cazul fraților Menendez 

După 35 de ani de la crima care i-a șocat pe americani, cazul Menendez a stârnit din nou interesul publicului odată cu lansarea serialului de pe Netflix „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”, dar și a documentarului care le prezintă povestea. 

La momentul crimei, Erik și Lyle Menendez în vârstă de 18 şi 21 de ani, au depus mărturii în lacrimi în care au declarat că şi-au ucis părinţii după ce au suferit ani de zile abuzuri sexuale din partea lor. Însă au fost condamnaţi pentru crimă şi ispăşesc pedepse pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate de la condamnarea lor din 1996. 

Frații Menendez, Lyle și Erik, vor avea o nouă audiere pe 29 noiembrie 2024, după ce au petrecut aproape trei decenii în închisoare pentru uciderea părinților lor, José și Kitty Menendez, în 1989. Frații au făcut apel la sentință de mai multe ori fără nicio schimbare, dar această audiere se bazează pe noi dovezi prezentate recent de apărarea lor.  

Noi dovezi în cazul fraților Menendez Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Redeschiderea cazului vine ca urmare a apariției unor noi dovezi, inclusiv o scrisoare scrisă de Erik, în care descrie abuzurile sexuale suferite din partea tatălui său. Erik i-a scris respectiva scrisoare vărului său Andy Cano în care descria presupusele abuzuri sexuale ale tatălui său. Scrisoarea ar fi fost scrisă cu câteva luni înainte de crime. 

De asemenea, un fost membru al trupei Menudo a susținut că José Menendez l-ar fi agresat sexual, ceea ce întărește apărarea fraților, care au susținut mereu că abuzurile i-au determinat să își ucidă părinții.  

Un fost membru al trupei portoricane Menudo, a vorbit de asemenea în documentarul Peacock 2023 „Menendez + Menudo: Boys Betrayed”. Roy Rosselló a susținut că a fost abuzat de José Menendez când avea 14 ani. 

Acuzațiile lui Roy Rosselló împotriva lui Jose Menendez 

Acuzațiile de abuz au luat amploare în ultimii ani, după ce Roy Rosselló, un fost membru al emblematicei trupe Menudo din anii 1980, a făcut publice propriile sale acuzații, potrivit cărora a fost abuzat de Jose. În documentarul Peacock din 2023 „Menendez + Menudo: Boys Betrayed”, Rosselló a susținut că a fost drogat și violat de Jose când era adolescent, potrivit People. 

Afirmațiile sale fac parte dintr-o petiție pe care avocații fraților Menendez au depus-o la Curtea Superioară a comitatului Los Angeles pentru a obține anularea condamnărilor lor. 

În petiția Habeas Corpus, depusă în mai 2023, avocații au menționat un presupus incident din 1983, când, potrivit petiției, managerul grupului i-a cerut lui Rosselló „să facă o favoare și l-a instruit să iasă din hotel și să se alăture lui Jose Menendez într-o limuzină”. 

Potrivit petiției, Rosselló ar fi fost condus la casa lui Menendez din New Jersey, Jose i-ar fi dat vin și apoi l-ar fi violat. „Roy și-a pierdut cunoștința și s-a trezit înapoi în hotelul său”, potrivit petiției. Rosselló ar fi fost violat de Menendez a doua oară într-un hotel din New York, conform petiției. 

Avocații citează, de asemenea, o scrisoare recent descoperită pe care Erik i-a scris-o vărului său Andy Cano în care descria presupusele abuzuri sexuale ale tatălui său. Scrisoarea ar fi fost scrisă cu câteva luni înainte de crime. 

Procurorul districtual din Los Angeles, George Gascón, a confirmat că aceste dovezi ar putea duce fie la o reducere a pedepsei, fie la rejudecarea completă a cazului. Dacă dovezile sunt considerate credibile, frații Menendez ar putea fi eliberați sau să primească pedepse mai mici. 

Kim Kardashian susșine eliberarea fraților Menendez 

Serialul de pe Netflix Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story a adus din nou cazul în atenția publicului, iar personalități precum Kim Kardashian susțin eliberarea fraților, subliniind reformele și comportamentul exemplar al acestora în închisoare 

„Este timpul ca frații Menendez să fie eliberați. 

Cu toții suntem produsul experiențelor noastre. Ele ne formează ceea ce am fost, ceea ce suntem și ceea ce vom fi. Fiziologic și psihologic, timpul ne schimbă și mă îndoiesc că cineva ar pretinde că este aceeași persoană care era la 18 ani. Eu știu că nu sunt!  Credeți că știți povestea lui Lyle și Erik Menendez. Eu cu siguranță am crezut că o știu”, a scris Kim Kardashian pe Instagram. 

Cu ce s-au ocupat frații Menendez în închisoare 

După ce au fost condamnați pentru uciderea părinților lor, frații Menendez și-au petrecut anii în închisoare implicându-se în diverse activități constructive și educative. Erik Menendez s-a axat pe spiritualitate și sprijinirea altor deținuți, conducând grupuri de meditație și auto-ajutorare, și a ajutat prizonieri grav bolnavi în cadrul unui grup de îngrijire paliativă. A primit numeroase scrisori de la victime ale abuzului, cărora le-a răspuns cu încurajări și sprijin. 

Noi dovezi în cazul fraților MenendezIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 10

Lyle Menendez, pe de altă parte, s-a implicat în activități educaționale și reforme în sistemul penitenciar. A servit drept președinte al unui guvern al deținuților timp de peste 15 ani, lucrând la îmbunătățirea condițiilor din închisoare. În 2024, Lyle și-a obținut diploma de licență în sociologie printr-un program educațional pentru deținuți oferit de Universitatea din California. 

Frații au fost, de asemenea, reuniți în aceeași închisoare după mai mult de 20 de ani de separare, lucru ce a fost un moment emoționant pentru amândoi.

Sursa foto: Hepta, Profimedia

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton