Se pare medicii legiști au descoperit aceste substanțe în organismul actriței în momentul internării acesteia.
Carrie Fisher a murit pe 27 decembrie 2016, la patru zile după ce a intrat în stop cardiac pe când se afla într-un avion care zbura din Londra spre Los Angeles. În raportul de autopsie se arată că asistentul lui Fisher se afla în avion cu aceasta. Însoţitorul actriţei a declarat că Fisher era trează la începutul zborului, dar că a avut „episoade apneice multiple, care erau o obişnuinţă” în timpul zborului. La finalul zborului, aceasta nu s-a mai trezit.
Medicii spitalului în care Carrie Fisher a fost internată au oferit publicității raportul cu autopsia completă, inclusiv toxicologia și au dezvăluit prezența drogurilor. În plus față de cocaina și opiaceele găsite într-o analiză a urinei, a existat de asemenea, o cantitate foarte mică de MDMA, cunoscută sub numele de ecstasy, și heroină. Doza și timpul în care au fost administrate ambele medicamente nu au putut fi determinate.
Raportul precizează că este neclar dacă prezența acestor substanțe au jucat un rol în decesul actriței.
Medicul legist a anunțat că „apneea de somn și alți factori nedeterminați” au fost cauza morții. Raportul toxicologic mai arată că familia lui Fisher s-a împotrivit unei autopsii complete, iar investigatorii de la biroul de medicină legală au avut acces limitat la teste toxicologice. Așadar, concluziile se bazează pe rezultatele toxicologice şi pe o examinare externă a corpului lui Fisher.
Carrie Fisher este cunoscută pentru rolul său în celebra sagă „Războiul Stelelor”, unde a jucat rolul prinţesei Leia, liderul planetei Alderaan şi agent al forţelor Rebele. Totodată, Fischer a fost scriitoare şi activistă pentru conştientizarea importanţei bolilor mintale şi pentru drepturile femeilor.
Carrie şi alter-ego-ul său vor putea fi văzute în continuare în viitorul „Star Wars: The Last Jedi”, în regia lui Rian Johnson, ce va fi lansat în decembrie 2017, pentru că scenele sale au fost deja finalizate înainte de moartea acesteia.