; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Prince Philip

Cauza decesului Prințului Philip a fost dezvăluită. Detaliul care a atras atenția

05 May 2021

La aproape o lună de la moartea prințului consort Philip a fost făcut public certificatul de deces al soțului reginei Elisabeta a II-a. 

Potrivit publicației britanice The Telegraph, Ducele de Edinburgh, care avea 99 de ani, a murit de „bătrânețe'. Moartea prințului fost certificată de Sir Huw Thomas, medicul oficial al casei regale și al reginei Elisabeta

În Marea Birtanie, cauza unui deces „de bătrânețe' este acceptată doar dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul a îngrijit personal pacientul pe o perioadă lungă de timp. Sir Huw Thomas se ocupă de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014.

Totodată, expresia sugerează lipsa altor afecțiuni preexistente care ar fi putut contribui la deces. În cazul prințului Philip acest lucru demonstrează că decesul nu a fost urmare a intervenției cardiace pe care a suferit-o cu puțin timp înainte de a se stinge din viață. 

Certificatul de deces al Prințului Philip a fost înregistrat de secretarul său personal, Brigadier Archie Miller-Bakewell, pe 13 aprilie, iar numele trecut pe documentul oficial este „Majestatea sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh, cunoscut anterior ca Prințul Philippos al Greciei și Danemarcei cunoscut anterior ca Philip Mountbatten'. Faptul că pe certificat este trecut și numele Mountbatten a atras atenția tuturor, fiind cunoscut faptul că Prințul Philip și-ar fi dorit ca familia regală să poarte acest nume și nu Windsor.

În dreptul ocupației este trecut „Ofițer Naval, Prinț al Regatului Unit', dar și „soț al Majestății sale Regina Elisabeta a II-a, Suverana'.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare