; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cautatoarea de aur

20 July 2009

Din delegatia Romaniei care ne va reprezenta la Campionatele Mondiale de natatie de la Roma, doar Camelia Potec are sanse reale la medalii.

2556 de sportivi din 185 de tari se vor lupta pentru medalii la Campionatele Mondiale de natatie de la Roma. Romania trimite in capitala Italiei sapte concurenti la probele de inot, trei la sarituri si echipa de polo. Dintre toti, Camelia Potec are cele mai mari sanse sa-si atarne la gat o noua distinctie. Cea mai cunoscuta inotatoare din tara noastra are 27 de ani, un palmares de invidiat, dar si multe alte obiective de indeplinit. Cea mai valoroasa medalie din palmaresul ei este fara indoiala aurul la 200 de metri liber cucerit la Olimpiada de la Atena (2004). La Campionatele Mondiale are doar un bronz, tot la proba de 200 de metri liber, castigat in 2001, la Fukuoka (Japonia). Braileanca a dominat Campionatele Nationale, desfasurate luna trecuta, unde a castigat unsprezece medalii de aur, una de argint si una de bronz! “Incalzirea” pentru Mondiale a fost promitatoare, dar Potec nu s-a oprit aici. Ea si-a continuat pregatirea pentru marea incercare de la Roma intr-un cantonament in Ungaria.

Chiar daca medalia cea mai stralucitoare din vitrina sa, aurul de la Atena, a venit dupa o proba scurta (200 de metri liber), Potec viseaza la medalii in cursele lungi. Ea va participa la probele de 200, 400, 800 si 1.500 metri liber, dar este decisa sa traga tare pentru medalii in cursele mai lungi.

de Octavian Cojocaru

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare