Homepage  / Vedete româneşti

Cătălina Mihai, la bine, la greu și pe aceeași „Scară B” cu Alex Bogdan. „E democrație acasă. Decidem împreună”. EXCLUSIV

Cătălina Mihai, la bine, la greu și pe aceeași „Scară B” cu Alex Bogdan. „E democrație acasă. Decidem împreună”. EXCLUSIV
17

de Cătălina Matei,

Cătălina Mihai are 27 de ani, ați văzut-o și în „Mangalița”, iar din 12 septembrie este „locatara” apartamentului 79 de la „Scara B”, noul serial de comedie de la Pro TV. O producție din a cărei distribuție face parte și soțul ei, cu acte-n regulă din această vară, Alex Bogdan. Deși personajele celor doi nu interacționează, proaspeții căsătoriți se bucură unul de celălalt și acasă și... la locul de muncă.

În serialul de comedie „Scara B”, difuzat la Pro TV, în fiecare joi, de la ora 21.30, Cătălina Mihai o interpretează pe Tabita.

Cătălina Mihai și Alex Bogdan trăiesc o poveste de dragoste de mai bine de 4 ani, iar în această vară au avut și nunta. Nași de cununie le-au fost Mihai Rait și soția sa. Se înțeleg de minune, iar acasă nu există dispute… pe telecomandă.

Dincolo de TV și teatru, pe Cătălina Mihai o puteți și citi, la propriu, căci actrița din serialul „Scara B” cochetează cu scrisul. Dar aflăm mai multe din cele ce urmează…

După ceva timp, ai revenit pe micul ecran, tot într-un serial de comedie. Cum ai ajuns la „Scara B” ?

Da. Și sunt extrem de încântată de acest lucru. Mi-amintesc că eram într-o perioadă extrem de aglomerată când am fost chemată la prima probă de casting și eram cât pe ce să zic pas, din lipsă de timp. Nu reușeam să ajung fizic în niciuna dintre zilele în care erau programate probele. Până la urmă am trimis un self-tape și după ce am apăsat send, am zis că n-am nicio șansă. Dar au mai urmat încă alte trei etape, am ajuns pe short-list și printr-o aliniere foarte frumoasă a astrelor sau mai știu eu ce, am fost anunțată că am luat castingul pentru rolul Tabita din serialul „Scara B”. Și m-am bucurat teribil.

Și ce ți s-a părut cel mai intrigant aspect la personajul pe care îl joci? Povestește-ne un pic despre rolul tău…

Tabi e o tipă cu foarte mult umor și o tonă de tupeu, cu un background foarte emoționant care se dezvăluie pe parcurs, o studentă care a ajuns în București și care-n timpul liber face și videochat. Provocarea a fost, pe lângă latura destul de excentrică, nebunească și colorată pe care o are la prima vedere, să-i găsesc umorul și candoarea. Să fie un personaj care să poată fi îndrăgit și cu care să empatizezi.

Care este relația Tabitei cu ceilalți vecini?

Cea mai dinamică și strânsă relație e cu Cosmina – colega de apartament, facultate și, bineînțeles, prietena ei – un combo cu de toate. În gașca de fete, Gabriela, Claudia, Cristina, e un zumzet și-o veselie continuă, amestecată cu tot felul de accidente foarte, foarte funny; cu băieții interacțiunea e surprinzătoare și spumoasă; în rest, ce să zic, „Scara B” e o întâlnire continuă între locatari care mai de care, între personaje extrem de faine, și de-aia merită tot timpul din lume să apăsați butonul de interfon și să vă acomodați cu universul colorat al imobilului nostru.

Cât de mult te regăsești în poveștile locatarilor?

Scara B e un univers extrem de divers, cu personaje recognoscibile și deci, automat, există lucruri, comportamente, apucături ale locatarilor în care mă regăsesc. Până la urmă, o scară de bloc e un loc în care lucrurile se-ntâmplă destul de asemănător și atmosfera are o universalitate general valabilă cu care nu cred că n-ai cum să nu empatizezi: administratorul e administrator, paușaul paușal, întreținerea problematică, restanțele inevitabile, vecinul gălăgios la fel de enervant, lipsa apei calde prilej de nervi pentru toată lumea și așa mai departe.

Catalina-Mihai-Scara-BIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Și care este cea mai marcantă experiență pe care ai trăit-o la bloc, în viața ta reală?

Eu am trăit într-un orășel de provincie și scara blocului era un du-te-vino continuu, extrem de pestriț și plin de poezie. Oamenii-și lăsau ușile deschise la apartamente, când cineva făcea plăcintă, împărțea la toți vecinii, băncuța din fața blocului era prilej de spart semințe și stat la povești, șotronul nelipsit, dacă cineva avea o pisică, devenea pisica noastră, a tuturor, meciurile erau văzute cu toții, împreună, bucuria era împărțită; nu știu, era o forfotă continuă extrem de frumoasă. Și uneori îmi lipsește asta.

Alex Bogdan, soțul Cătălinei, joacă și el în serialul „Scara B”

La bine, la greu și… pe aceeași „Scară”.  Cum a fost să lucrezi în acest proiect cu soțul tău?

Ne bucurăm amândoi să facem parte din acest proiect în care credem foarte tare. Orice întâlnire cu Alex pe set sau în orice alt context, n-are cum să nu fie un prilej de bucurie.

Apropo de Alex, personajele voastre se intersectează în serial?

Nu. Nu prea ne-am intersectat, cel puțin nu 1 la 1, dar cine știe, pe parcurs, cum evoluează relațiile dintre toți locatarii – până la urmă, căci în „Scara B” se poate întâmpla chiar orice,  dar nu se pune problema să coincidă în vreun fel relația personală cu dinamica dintre Segal și Tabi pe set. Sper. Cred. Haha. Maximum scene de conflict dacă e să fie.

Cum se împarte telecomanda acasă? Cine „dictează” programul pe care îl urmăriți?

E democrație acasă. Decidem împreună. Facem concesii. Ne-ngăduim pe rând, în funcție de cine ce vrea neapărat să vadă. Ah. Și fotbal. Are noroc că-mi place și mie.

Catalina-Mihai-si-Alex-Bogdan-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  10 / 17

Și ce producții urmăriți în doi?

„Vocea României”, cel mai des. Și de-acum „Scara B”, desigur.

„Dacă iubești un om suficient de tare, poți să-l strecori în paradis”… cochetezi – chiar foarte bine! – și cu scrisul. Dacă ai scrie scenariul unui film de dragoste ce titlu i-ai da?

Mulțumesc. Nu m-am gândit niciodată. Scriu, dar mereu titlul îl găsesc, cu greu, la final. Hmmm. Chiar n-am nicio idee. Îmi vin numai titluri cheesy și cred că dac-aș scrie un scenariu de genul, m-aș feri de orice clișeu.

Ce ocupație crezi că ai fi avut acum dacă te îndreptai spre celelalte 5-6 facultăți, la care te-ai înscris înainte de UNATC?

Mă gândesc mereu la asta și habar n-am ce-aș fi făcut. Opțiuni ar fi fost multe, dar nu mi-ar fi adus, în niciun caz, atâta satisfacție și bucurie ca actoria. Aș fi scris. Mi-ar fi plăcut să predau limba română. Literatură, mai mult. Sau copy-writting, marketing, poate m-aș fi îndreptat în zona de comunicare și relații publice. Ceva pe-acolo. Sau muzică. Ah, da. Muzică.

În ce alte proiecte ești implicată acum?

Urmează să scot în septembrie două premiere la Teatrul de Comedie, ”Hello, Ceaușescu”, în regia Matei-Lucaci Grunberg și ”Pam”, în regia lui… Alex! Lucrăm pentru prima dată în calitate de actriță-regizor. Și am scris și-o piesă de teatru, ”Club27”, pe care urmează să o fac cât de curând.

Ce îți dorești cel mai tare să ți se întâmple în viitorul apropiat?

Nu-mi mai fac de multă vreme planuri. Las lucrurile să se întâmple și-ncerc să mă bucur pur și simplu. Îmi doresc liniște, să muncesc, să am timp să merg acasă, să petrec timp cu familia mea, cu Alex și cu prietenii.

Foto: Pro TV ; Instagram

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton