Homepage  / Vedete româneşti

Cătălina Grama (Jojo), despre provocările din serialul „Clanul”: „A trebuit, de exemplu, să plâng 2-3 ore sau o zi întreagă”. EXCLUSIV

Cătălina Grama (Jojo), despre provocările din serialul „Clanul”: „A trebuit, de exemplu, să plâng 2-3 ore sau o zi întreagă”. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

După ce de-a lungul anilor s-a perfecționat în arta comediei, fiind o prezență constantă în producțiile lui Toni Grecu, Cătălina Grama (Jojo) este în atenția telespectatorilor într-un rol spectaculos, total diferit. Actrița o interpretează pe Magda Udrea în serialul „Clanul” de la Pro TV, soția interlopului Bebe Măcelaru, iar pentru a intra cât mai bine în personaj nu doar că și-a schimbat culoarea părului, ci și-a modificat și tonalitatea vocii.

De la blonda ingenuă sau bătrânică șugubeață din momentele comice de la Divertis până la șatena manipulatoare din serialul „Clanul” de la Pro TV, Cătălina Grama (Jojo) a trecut prin mai multe schimbări. Pentru a fi cât mai convingătoare în rolul Magdei Udrea, nevasta interlopului Bebe Măcelaru, actrița a apelat la schimbări care țin de look, dar și-a modificat și vocea. Iată ce ne-a dezvăluit actrița care acum se află într-o vacanță spectaculoasă, în Iordania, alături de cei doi copii și soțul său, actorul Paul Ipate.

După atâția ani de comedie ai schimbat direcția radical cu personajul tău din serialul „Clanul”. Cum ai ajuns să o interpretezi pe Magda Udrea?

Mi s-a propus, pur și simplu, să vin la casting și când am aflat despre ce e vorba, am fost încântată pentru că simțeam nevoia de o schimbare. Îmi place foarte mult să joc comedie și știu că așa sunt cunoscută. Mi-am dorit mult să adaug și un alt tip de personaj celor pe care le-am creat și interpretat până acum.

Sunt foarte mândră că fac parte din acest proiect minunat și de succes care se numește Clanul. Între mine și personajul meu a fost dragoste de la prima citire. Probabil asta m-a făcut să mă pregătesc atât de bine pentru acest casting întrucât am simțit-o pe Magda Udrea, am știut cum este.

Care este cea mai mare provocoare pentru tine în abordarea acestui personaj?

Atitudinea, vocea pentru că am coborât tonul vocii mele. Vorbesc cu o voce mai profundă, ușor gâjâită. Faptul că are multe momente când este un personaj de dramă, așa că trebuie să stai în starea care te încarcă foarte tare. Am avut zile, după filmări, când am venit acasă și am simțit nevoia de relaxare deoarece noi, actorii, ne inducem anumite stări pentru a putea livra ceea ce este nevoie pentru personaj. A trebuit, de exemplu, să plâng 2-3 ore sau o zi întreagă și pentru secvențele respective m-am încărcat cu tot felul de lucruri și atunci ai nevoie de o familie faină, la fel ca a mea, care să te înțeleagă, să te primească cu brațele deschise și să te relaxezi.

Această zonă hipersensibilă cred că este cea mai mare provocare a personajului Magda Udrea.

Crezi că un rol negativ este mai incitant pentru actor decât unul pozitiv?

Tind să cred că amândouă sunt la fel de incitante. Însă, întotdeauna, personajul negativ are și ceva mai mult umor. Dacă am zis că încerc ceva nou, nu înseamnă că Magda nu are accentele ei comice, are foarte mult umor: e ironic, acid. Scenariștii, Anghel Damian și Lia Bugnar, au făcut o treabă incredibilă și totul este scris cu atâta atenție, inteligență, încât efectiv nu trebuie schimbat nimic. Este impecabil scris și nouă, actorilor, ne este foarte drag să jucăm.

Magda Udrea este o soție de interlop care nu se sfiiește să-și arate poziția prin accesorii. Înțeleg că porți la filmări bijuterii de mii de euro… Ai bodyguard personal?

Nu am bodyguard, însă am o echipă fantastică (la costume, mă refer aici) care știe să protejeze bijuteriile primite cu împrumut de la Traser Gold pentru a o interpreta pe Magda la cel mai înalt nivel. Mi s-a părut că eu fiind o actriță mai mult de metodă nu pot să o fac pe Magda la jumătate. Știam că publicul feminin, din care fac și eu parte, va fi foarte atent la accesorii. Întotdeauna o femeie știe dacă lucrul acela este veritabil sau nu. M-am gândit că Magda merită să aibă seturi întregi veritabile din aur masiv, cu pietre, care să reprezinte lumea ei și tot ceea ce înseamnă ea.

Cu cine te distrezi cel mai tare în pauzele de filmare de pe set?

Mă distrez atât cu ai mei colegi, George Mihăiță, Denis Hanganu, Theo Rose, George Ivașcu, Codin Maticiuc, însă și cu echipa din spatele camerelor. Întotdeauna cred că un produs minunat se datorează întregii echipe. Cei care fac parte din echipa de make up și costume mi-au fost alături ani de zile în alte proiecte importante, suntem ca o familie. Râdem, glumim, ne simțim foarte bine.

Și, dintre colegii tăi din distribuție, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Pe Theo Rose, Marian Olteanu și Denis Hanganu nu îi cunoașteam înainte, i-am cunoscut în cadrul acestui proiect. Ei trei m-au surprins în modul cel mai plăcut, sunt foarte talentați, disciplinați. Eu ador parteneriatul, munca de echipă. Nu putem fi buni într-un proiect de asemenea anvergură dacă nu facem o echipă bună.

Ce faci dincolo de „Clanul”? În ce alte proiecte mai ești implicată?

Sunt implicată în trei proiecte de teatru: ”Ghici cine te sună”, în regia Taniei Popa, la Teatrul Elisabeta, ”O noapte furtunoasă”, în regia lui Stelian Milu, la Teatrul Excelsior și ”O farsă de doi lei”, în regia lui Răzvan Oprea, la Wonder Theatre. Sunt trei proiecte minunate, de care sunt foarte atașată, pe care le joc cu o reală plăcere. Vă invit să le vedeți pe toate trei pentru că merită.

Am și alte proiecte de online și social media, de care mă ocup de mai mult de 9 ani de zile. Îmi place foarte tare să interacționez cu ale mele comunități, să produc tot felul de materiale pentru această zonă. Mă găsiți pe Instagram (catalinagramajojo) și pe Facebook (jojocatalinagrama).

Iar un alt proiect foarte drag este cel cu bijuteriile, brand-ul meu Gramaldy, de care sunt foarte atașată, creat din pasiunea mea. La acesta muncesc cât pot de mult atunci când nu sunt implicată în celelalte proiecte. Încerc cumva să le echilibrez pe toate.

Și ce fel de mămică crezi tu că ești?

Consider că sunt o mămică echilibrată și iubitoare. Nu sunt genul acela de mamă severă, însă știu să fiu fermă atunci când este nevoie, în beneficiul copiilor mei. În general, sunt foarte de acord cu tot ceea ce fac ei și îi las liberi. Sunt atentă la nevoile, cerințele, dorințele lor și la lucrurile pe care nu le înțeleg încă pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă și frumoasă. Cred că sunt o mămică simpatică și foarte ok.

Și… important, sunt o mămică cu mult umor. Eu și Paul i-am crescut așa, au un simț al umorului deosebit. Știu să fie ironici, simpatici și să facă haz de necaz. Mi-am dorit mult asta. Așa că în prim plan, aș zice, sunt o mămică cu umor.

Cât de mult te regăsești în Achim și Zora?

Mă regăsesc extraordinar de mult atât în Achim, cât și în Zora pentru că amândoi seamănă foarte mult cu mine. Au trăsături asemănătoare cu mine și mama mea, deși nu au ochii albaștri, ci căprui. Au moștenit multe alte lucruri pe partea de trăsături de caracter. Sunt amândoi foarte sensibili, dar puternici în același timp. Sunt mici artiști, fiecare pe zona lui. Seamănă și mă regăsesc în ei. Îmi place că îmi retrăiesc copilăria prin ei. Mi-am dorit extraordinar de mult să fiu mamă și consider că sunt cea mai mare binecuvântare a vieții mele. Sunt recunoscătoare pentru asta.

jojoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton