; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cătălin Ştefănescu în dialog cu fotograful Alex Gâlmeanu la TVR 1

27 May 2012

Deşi programată la o oră târzie duminică (ora 23.45), emisiunea Garantat 100% se prezintă cu suficiente argumente pentru a fi urmărită: o discuţie degajată despre democratizarea fotografiei şi un invitat în măsură să vorbească despre acest subiect: fotograful Alex Gâlmeanu.

Se simte un artist ameninţat de „democratizarea' fotografiei (mai nou toată lumea face poze, dar mai ales „se pricepe' la fotografie)? Cu ce este făcută fotografia: cu aparatul sau cu capul? Contează dimensiunea aparatului foto? De ce s-a democratizat atât de mult fotografia şi nu un alt domeniu? – sunt câteva dintre subiectele abordate de Cătălin în dialogul cu Alex Gâlmeanu.

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu de duminică seară s-a nascut pe 29 octombrie 1978, la Bucureşti. Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi fotografi din România. Are numeroase expoziţii, a lucrat pentru cele mai importante publicaţii din ţară, are mii de fotografii în cea mai importantă bancă de imagini din lume, dar e preocupat şi de istoria fotografiei şi de dimensiunea teoretică a meseriei sale. Despre toate cele de mai sus, dar şi despre unul dintre cele mai recente proiecte ale sale – muzeuldefotografie.ro – la Garantat 100% de duminică, 27 mai.

Pentru momentul dedicat muzicii de cameră, alături de Alex Gâlmeanu şi Cătălin Ştefănescu vor fi Alexandra Potanga, Ciprian Pop şi Dan Nicolau. În finalul programului, un scurt moment cu trupa Popas. Ca de obicei, la pian, Puiu Pascu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare