; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Catalin stefanescu

Cătălin Ştefănescu aduce imagini în premieră la un „Un portret de secol”

03 November 2016

Joia aceasta,  3 noiembrie, de la ora 20.00, Cătălin Ştefănescu vă invită să continuaţi călătoria în timp, printre evenimentele care au marcat cea de-a doua jumătate a secolulului  al XX-lea.

catalin-stefanescu

Invitaţii acestei ediţii din „Un portret de secol' sunt Ion M. Ioniţă, Vlad Mixich, Hari Bucur Marcu, Ovidiu Nahoi şi Bogdan Murgescu, alături de care vom trece în revistă perioada anilor 1970 – 1972.

Cu ajutorul imaginilor de arhivă, Ion M Ioniţă va face o sinteză a Războiului din Vietnam, de la Bogdan Murgescu aflăm sinuoasa poveste a Zidului Berlinului – care, în mod dramatic, a împărţit un oraş, familii şi destine.

De la jurnalistul Ovidiu Nahoi aflăm care a fost contextul în care femeile din Elveţia dobândesc drept de vot abia în anul 1971, jurnalistul Vlad Mixich va face o incursiune în activitatea organizatiei umantare “Medici fără frontiere”, creată în1971, iar Hari Bucur Marcu va reaminti tragicele zile ale anului 1972, când a avut loc atentatul de la Jocurile Olimpice de la Munchen.

shoichi_yokoi

Acest periplu va fi însoţit de difuzarea unor imagini de arhivă, în premieră la TVR, cum ar fi înregistrările cu soldatul japonez Shoichi Yokoi descoperit dupa 28 de ani în junglă, unde aştepta să se termine Cel de-al Doilea Război Mondial.

Tot în premieră, ediţia din această săptămână a pregătit imagini de la întâlnirea istorică de la Beijing, din 21 februarie 1972, între preşedintele american Richard Nixon şi cel chinez Mao Tze Dong.

 

Votează şi TVmania te premiază!

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

1. Cătălin Ştefănescu, gazda unei noi emisiuni la TVR 2: „Un portret de secol'

2. Noua grilă TVR 2. Raluca Arvat (ex ProTV) prezintă Telejurnalul de la 19.00

3. TVR 1 are, de astăzi, cinci emisiuni de ştiri în grilă

4. TVR se reorganizează editorial: cum arată noile grile de programe

5. FOTO. TVR 2 difuzează serialul japonez „Aripi de mătase'. La ce oră începe primul episod

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare