Homepage  / Vedete româneşti

Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai delicioase sarmale. Este mai ușor decât ai crede

Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai delicioase sarmale. Este mai ușor decât ai crede
13

de Cristina Țapu,

Sarmalele sunt printre cele mai iubite preparate din bucătăria românească, iar gospodinele sunt mereu în căutarea celor mai interesante rețete pentru a le pregăti. Totuși, chef-ul renumit Cătălin Scărlătescu propune o rețetă specială, în care adaugă un ingredient secret.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai delicioase sarmale

Este de notorietate cât de riguros și profesionist este chef-ul Cătălin Scărlătescu în arta culinară. De această dată, el vine în sprijinul gospodinelor cu o rețetă aparte pentru sarmale.

În plus, juratul de la MasterChef folosește un ingredient special pe care l-a descoperit după ani de încercări de a perfecționa rețeta tradițională de sarmale. Partenerul Doinei Teodoru a găsit secretul care le face deosebit de savuroase.

Pentru a pregăti această rețetă de sarmale, vei avea nevoie de: 2 kg de ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 g de orez și 40 g de piper. De asemenea, nu trebuie să lipsească sarea, o bucată de afumătură, bulionul și varza murată.

Metoda de preparare a lui Cătălin Scărlătescu este simplă și ușor de urmat. Se toacă mărunt ceapa, care apoi se călește până capătă o nuanță aurie, după care se lasă puțin la răcit. În continuare, se amestecă carnea tocată, orezul spălat, cimbrul, sarea, piperul și ingredientul secret – afumătura.

Cât costă meniul pentru sărbători la restaurantul lui Cătălin Scărlătescu  (7)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Între timp, se aleg frunzele de varză murată cele mai frumoase. Compoziția se înfășoară cu grijă în frunzele de varză, iar când sarmalele sunt gata, se taie varza murată rămasă și se amestecă cu bulionul. Toate ingredientele se pun într-o oală, începând cu un strat de varză, urmat de câteva foi de dafin și o bucată generoasă de afumătură în mijloc.

Se adaugă apoi primul strat de sarmale, urmat de un alt strat de varză și unul de sarmale, până când oala este plină. Se adaugă apă și ulei, iar apoi se pune la cuptor pentru 3-4 ore.

Ce preț are meniul de Sărbători la restaurantul lui Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu, cunoscut din postura de jurat la MasterChef, a creat un meniu special de sărbători, accesibil pentru toate buzunarele. Meniul include, de asemenea, deserturi delicioase, pentru care cei interesați trebuie doar să plaseze comanda din timp pentru a se bucura de ele în zilele festive. 

Pentru masa de Crăciun și Revelion, Cătălin Scărlătescu le oferă clienților săi tradiționala piftie de porc, disponibilă în două variante: de 500 de grame, la prețul de 55 de lei, și de 1 kilogram, care costă 100 de lei. De asemenea, pachetul de sarmale vine în două opțiuni: 13 sarmale la prețul de 69 de lei și 27 de sarmale pentru 137 de lei. Tava de 500 de grame de carne de porc este disponibilă pentru 64 de lei, conform Fanatik. 

Cătălin Scărlătescu a pregătit, de asemenea, borș de curcan, salată de boeuf cu pui și chiftele de porc. Aceste delicioase preparate sunt disponibile la prețuri cuprinse între 43 și 89 de lei.

Sursă foto: Instagram – PRO TV

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton