Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

Ce reguli a impus Cătălin Scărlătescu angajaților din cele trei restaurante ale sale: „Nu au curaj”

de Cristina Țapu,

Cătălin Scărlătescu dezvăluie perspectivele sale asupra salarizării și detaliază pactul pe care l-a încheiat cu angajații săi. Este un fapt binecunoscut că celebrul bucătar deține mai multe restaurante în România, oferind fanilor săi o gamă diversă de preparate culinare excepționale. Cu o experiență extinsă în domeniul culinar atât în țară, cât și în străinătate, Scărlătescu știe cum să-și conducă afacerile pe drumul succesului.

Ce reguli a impus Cătălin Scărlătescu angajaților din restaurantele sale

Deși Cătălin Scărlătescu și-a încheiat colaborarea cu „Chefi la cuțite”, el este foarte implicat în restul proiectelor sale, precum gestionarea restaurantelor pe care le deține și continuă să fie activ în domeniul culinar.

Recent, el a expus modul în care el percepe o colaborare fuctuoasă cu angajații și a evidențiat importanța unei salarizări corecte, în concordanță cu eforturile și contribuțiile pe care le are fiecare dintre angajați.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Cătălin Scărlătescu susține că angajații de bază, cei investește cea mai mare încredere, au libertatea să acceseze sertarul cu bani și să se servească în funcție de necesități, fără a fi nevoie să-i solicite aprobarea. Desigur, acest privilegiu este condiționat de performanța pe care o realizează în bucătărie.

„Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo. Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună „măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?”, a povestit bucătarul în cadrul podcastului realizată de către Mihai Morar.

Ce prevede contractul angajaților lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu și-a exprimat dorința de a oferi bucătarilor care lucrează în restaurantele sale un contract care să le permită să primească un procent specific din veniturile zilnice sau lunare.

Mai mult, toate sumele provenite din bacșișurile oferite de clienți bucătarilor și ospătarilor sunt destinate exclusiv lor, fără intervenția sa în calitate de patron, a povestit chef Scărlătescu.

„Nu au curaj să își ia banii singuri. Eu le zic. „Fii atent aici, facem un contract frumos, iar restaurantul trebuie să facă x bani pe zi, de la 0 încolo îți dau toți banii.’ Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi, doar tips a fost 12%. Gândește-te cât tips e într-un an”, a povestit Scărlătescu, în cadrul podcastului menționat în rândurile de mai sus.

Sursă foto: Instagram Cătălin Scărlătescu

Citește și:

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te