; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Catalin Radu Tanase

Cătălin Radu Tănase transmite din Italia pentru „Știrile Pro TV”

25 August 2016

Cutremurul din Italia care a distrus aproape în totalitate localitățile Amatrice și Pescara del Tronto a făcut victime și printre românii aflați acolo. „Știrile Pro TV' transmit în toate edițiile informații actualizate în permanență de la fața locului.

Catalin Radu Tanase

Corespondentul „Știrilor Pro TV', Cătălin Radu Tănase, familiarizat cu situațiile de urgență, a ajuns deja acolo. Deși a călătorit în multe zone de conflict sau afectate de catastrofe naturale, nu a putut să rămână indiferent la dezastrul găsit în Italia. Clădiri prăbușite sau care cad în fața ochilor, oameni disperați care își caută apropiații și echipe de intervenție care nu renunță să sape chiar și cu mâinile goale printre dărâmături.

Cutremurul violent și replicile care au urmat au determinat autoritățile să țină la distanță mulțimea de locurile cele mai afectate. Totuși, inclusiv comunitatea locală de români s-a mobilizat să ajute la căutarea victimelor. Ce le dă speranță celor care încă își caută rudele dispărute este faptul că echipele de căutători găsesc supraviețuitori, chiar și după zeci de ore de captivitate.

Bilanțul victimelor este tragic, ajungând la 247 de morți și 264 de răniți. Potrivit ultimelor informații, 5 români au murit, 11 sunt dispăruți, iar 10 se află într-o tabară de sinistrați organizată de autoritățile italiene.

„Plecarea a presupus o pregătire rapidă pentru ceea ce urma să întâlnim în Italia. Știam cam ce urma să ne aștepte când vom ajungem în localitate, însă adevărul a fost teribil: întreaga experiență și trăirile din carieră nu te pot pregăti suficient pentru durerea și suferința oamenilor. Autoritățile s-au organizat foarte bine și încearcă în continuare să găsească supraviețuitori printre dărâmături. Toată lumea speră ca persoanele dispărute să fie încă în viață. În tabăra de sinistrați am întâlnit mai mulți români devastați de experiența îngrozitoare, care încearcă să facă față gândului că au pierdut tot.', a declarat Cătălin.

Cătălin Radu Tănase va intra în direct la „Știrile Pro TV' cu ultimele noutăți, de la locul tragediei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare