; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

La Măruţă

Cătălin Măruță: “Simt nevoia să petrec mai mult timp cu familia mea”

31 August 2015

Cătălin Măruță ne-a povestit, într-un interviu, despre schimbările din cadrul emisiunii pe care o prezintă la Pro TV, dar și despre atmosfera din casa sa, de când a venit pe lume micuța Eva.

La Măruţă

„TVmania': Emisiunea pe care o prezinţi la Pro TV a trecut prin mai multe schimbări de-a lungul timpului. Ce se va întâmpla în această toamnă?

 

Cătălin: Da, în opt ani, s-au întâmplat multe în emisiune. În această toamnă, poveştile vor fi în centrul atenţiei. O să ne concentrăm pe reportaje, pe materiale ample care prezintă situaţiile unor persoane deosebite sau care au nevoie de sprijin. De cele mai multe ori, numai prin expunerea lor la televizor se întâmplă lucruri pentru ei: autorităţile se mobilizează, oamenii care pot da o mână de ajutor au ocazia să afle cum pot face un bine. Cred că, după opt ani, ne-am maturizat. Iar emisiunea pe care publicul o iubea pentru că, la un moment dat, împărţea artiştii între cei care au valoare reală şi ceilalţi, iar la un alt moment dezvăluia culisele celor mai interesante evenimente din vieţile vedetelor, acum a păstrat elementele acestea şi a devenit o platformă prin care ei se pot ajuta reciproc. În sezonul trecut, am prezentat un caz pentru care telespectatorii au donat 160.000 de euro într-o singură emisiune. Despre asta vorbesc.

 

Cum resimţi faptul că trupele Zero şi Red Blonde nu vor fi mai prezente în platoul emisiunii? Aţi fost atâţia ani împreună.

Am legat o prietenie în anii în care am colaborat şi, de aceea, noi păstrăm legătura şi acum, chiar dacă nu mai suntem colegi. Pe de altă parte, eu sunt un optimist din fire şi mă gândesc că orice final e un nou început. Şi emisiunea are nevoie constant de schimbări şi artiştii au cariere în curs de dezvoltare. Trupele Zero şi Red Blonde sunt sigur că vor avea foarte mare succes în muzică.

 

Până la urmă de ce au întrerupt colaborarea cu „La Măruţă'?

A fost o decizie de comun acord: emisiunea a evoluat într-o direcţie, iar în carierele lor au nevoie de mai multă disponibilitate de a se deplasa, ca orice artist care merge în turneu.

 

Schimbările care au avut loc, de-a lungul timpului, în emisiune au fost dictate şi de dorinţa de a întrece concurenţa?

Întotdeauna dorinţa de a face performanţă este motorul unui program de televiziune, dar evident că nu e singura noastră motivaţie. Eu personal mă întreb aproape zilnic, după opt ani în care am făcut această emisiune în direct, „ce aş putea să îmbunătăţesc?'.

 

Te-ai vedea, într-o zi, implicat într-un alt proiect de televiziune? Cum ar arăta el?

Da, mă gândesc la asta uneori. În primul rând, pentru că intrăm în cel de-al nouălea an, şi e normal să mă gândesc la schimbări de ritm, de program. În al doilea rând, simt nevoia să petrec mai mult timp cu familia mea. De aceea, dacă mă întrebi de un proiect de televiziune diferit, cred că aş alege unul care nu m-ar solicita în fiecare zi. Ar fi o schimbare binevenită şi m-aş putea ocupa şi de alte proiecte personale. Dar, deocamdată, îmi place ce fac şi nu voi schimba nimic în viitorul apropiat.

 

De multe ori ai fost criticat în ziare şi pe bloguri din diverse motive (cel mai recent ca ai dezvăluit identitatea fetei violate din Vaslui). Cât de mult te-au afectat crticile care ţi-au fost aduse?

 

Sigur că m-au afectat. Deşi am auzit că unii mă consideră extrem de cinic. Nu sunt. Ceea ce poate unii nu înţeleg, cred eu, este că o emisiune de 90 de minute în direct, zilnică, e ca o maşină care merge cu 200 km/h. Orice greşeală, orice mişcare întârziată sau neinspirată, poate avea consecinţe dezastruoase.

Legat de cazul fetei din Vaslui, evident că m-au pus pe gânduri criticile citite. Doar că e alt context. Într-un fel gândesc acum şi altceva e în direct, când pur şi simplu ea a spus „vreau să intru şi eu să spun mulţumesc'. Ştiam că e legal, că era majoră, ca a semnat acord, că mama ei era de faţă, că echipa era la ele în casă, dar după reacţia publicului, cine nu şi-ar pune la îndoială deciziile? Dacă nu eram în direct, mi-aş pus altfel problema, atunci însă nu m-am gândit la niciun motiv ca să nu îi permit să spună „mulţumesc'. Dar ştiu că oamenii nu au cum să înţeleagă întreg contextul şi că poate aşa se vede la televizor ceea ce facem noi, adică eu şi echipa mea. E un lucru asumat, când faci tabloid nu te poţi aştepta să fii şi „Regele Popularităţii'.

 

Tu şi Andra aţi sărbătorit, de curând, şapte ani de căsnicie. Cum vă simţiţi în cuplu după atâta timp?

Poate suna ca un clişeu, dar ne simţim ca în prima zi. Sau ca în primul an. Suntem norocoşi că ne-am găsit unul pe celălalt, ne iubim şi ne potrivim, şi atunci totul vine de la sine în cuplu.

 

Pe 23 iulie, ai devenit tătic de fetiţă. Cum este atmosfera acum în casa familiei Măruţă?

E greu să o descriu. Cred că cei care au copii pot înţelege ce înseamnă „pace' cu adevărat. Când într-o casă dorm copiii, parcă liniştea „sună' altfel. Iar când ei sunt treji şi se joacă sau gânguresc, casa e cu adevărat vie. Atmosfera în casa noastră e extraordinară, sincer, e locul în care abia aştept să ajung.

 

Când va fi botezul Evei?

David (n.r. – Fiul său în vârstă de patru ani) beneficiază de aceeaşi atenţie, iar el este cel care trebuie să ne ajute să avem grijă de surioara lui, Eva. Aşa că, totul e sub control :).

 

Când va fi botezul Evei?

Încă nu am hotărât. Undeva în octombrie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare