; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cătălin Bălan reporter Digi24 HD

Cătălin Bălan, de la economie la fotografie

15 September 2014

Cătălin Bălan este reporter Digi24 HD specializat pe economie, dar la Bucharest Photo Week, a reuşit să îi încânte pe juraţi şi să plece acasă cu premiul I al categoriei „Contraste'.

[Not a valid template]

Și-a descoperit pasiunea pentru fotografie din copilărie. Pasiunea pentru fotografie am avut-o dintotdeauna, iar cel mai des îmi vine în minte ceea ce mi-a spus un fotograf profesionist la unul dintre cursurile la care am participat: nu apăsa pe declanşator decât atunci când ai ceva de spus prin imaginea pe care vrei să o înregistrezi pe film sau pe card. Aşa că sunt foarte critic cu fotografiile pe care le fac şi şterg multe dintre ele, iar până acum nu le-am scos la lumină decat pe cele care au supravieţuit autocriticii', spune Cătălin.

Ca orice fotograf dedicat Cătălin Bălan îşi aminteşte cu drag de primul lui aparat foto profesionist. „L-am cumpărat în 2003, cu banii strânşi din bursa de studii. Eram student atunci la facultatea de Filosofie şi ţin minte că am cheltuit o mică avere pe unul dintre primele aparate foto digitale apărute pe piaţă. Fotografiile cu care am câştigat concursul Contraste' de la Bucharest Photo Week au fost făcute cu un aparat mult mai performant, în Dubrovnik şi Riga, două oraşe spectaculoase, cu locuri surprinzătoare. Cea care a câştigat a necesitat multă răbdare şi un adevărat exerciţiu de “stat la pândă” pentru a prinde acel colţ de stradă fără turisti şi doar cu un singur trecator.'

Fotograf pasionat, reporterul Digi24 HD a suportat temperaturi extreme şi conditii din cele mai dificile pentru a realiza fotografia perfectă. „Experienţa fotografiatului la altitudini de peste 4000 de metri, cu temperaturi de minus 20 de grade, cu o echipă întreagă de alpinişti care trebuie să se oprească odata cu tine şi să aştepte să iei imagini, este una specială. În plus, când traseul tău pentru atingerea vârfului durează şi 13 ore, aşa cum a fost pe Mont Blanc, să cari o trusă foto în rucsac este un efort care simţi că a meritat abia după ce vezi că ţi-au reuşit fotografiile', spune Cătălin Bălan.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare