; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Prince Philip Passes Away Age 99

Cât valorează averea pe care o lasă în urmă Prinţul Philip al Marii Britanii

15 April 2021

Prinţul Philip, care a decedat pe 9 aprilie, lasă în urma sa o avere estimată la aproape 25 de milioane de euro. Această sumă a fost acumulată de ducele de Edinburgh timp de peste şapte decenii. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit la 99 de ani.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă, informează ziarul spaniol ABC, citat de agenția Agerpres. Mai precis, moștenitorii săi ar primi acum moștenire un patrimoniu estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth. Alte surse ar estima averea Prințului Philip la aproximativ 12 milioane de euro, mai menționează sursa citată.

Citește și: Modificări de ultimă oră în grila TVR. Televiziunea Română transmite funeraliile prințului Philip

O parte din avere are drept proveniență alocaţia anuală primită din partea Parlamentului. Mai precis, ar fi vorba de o sumă de peste 400.000 de euro pe care Prințul a primit-o pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit acești bani până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la 96 de ani.

Apoi, este de menționat că Regina, cu o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Astfel, valoarea estimată a Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina ar primi un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

La veniturile anuale se mai adaugă alte proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi câteva colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust.

În total, întreaga avere a familiei regale britanice ar fi evaluată, spun specialiștii, la aproximativ 1 miliard de euro.

Sursa foto: Hepta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare