Homepage  / Advertorial

Cât de simplu poți obține credite nebancare IFN și cum te ajută acestea

Cât de simplu poți obține credite nebancare IFN și cum te ajută acestea

de Redactia Tvmania

Deși majoritatea oamenilor nu-și doresc să împrumute bani, în anumite situații apar urgențe care te obligă să recurgi la credite. Spre exemplu, poate fi vorba despre o problemă medicală, o reparație în gospodărie sau o schimbare a pieselor de la mașină. Atunci când te afli într-o situație de acest fel, un credit online îți permite să aduci totul înapoi la normal într-un timp scurt. Totuși, înainte de a solicita unul trebuie să te asiguri că aceasta este o decizie financiară bună și-l poți restitui fără să ai dificultăți. Cum funcționează un credit IFN? IFN este acronimul pentru instituție financiară nebancară și reprezintă o companie care oferă servicii financiare, precum acordare de credite, leasing financiar, emitere de garanții. Creditele oferite de IFN-uri sunt relativ simplu de obținut, tot procesul putând fi realizat online, pe site-ul instituției. 

Îți poți calcula creditul folosind un simulator de credite. Majoritatea IFN-urilor pun la dispoziție pe site-ul lor un simulator de credite. Calculatorul online te ajută să faci o estimare a ratelor, în funcție de suma pe care îți permiți să o împrumuți. Dar împrumută doar atât cât ai nevoie! Chiar dacă ești eligibil pentru o sumă mai mare de bani, nu trebuie să te îndatorezi cu suma maximă care îți poate fi acordată.

Poți solicita credite nebancare online sau telefonic, urmând ca după cererea depusă, un reprezentant să te contacteze cu un răspuns. Dacă împrumutul a fost aprobat, o să stabiliți împreună perioada contractuală și o să afli termenii pe care trebuie să-i respecți.

Vei șți încă de la început toate sumele pe care le ai de plătit, fără să te trezești ulterior că ai costuri suplimentare de care nu ai știut. În plus, poți alege perioada de rambursare și modalitatea de plata preferată. Primești banii în maxim 48 de ore de la aprobarea cererii în contul tău bancar. Partea bună e că nu ai nevoie de garanții sau de giranți pentru aceste credite nebancare IFN, deoarece sumele sunt unele relativ mici și pot fi restituite în decurs de câteva luni.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru împrumut?

Fiecare instituție are propriile condiții de creditare, definite în cadrul ambelor părți.

Provident, de exemplu, poate cea mai cunoscută instituție financiară nebancară de la noi din țară, pune accent pe responsabilitatea financiară, adică se asigura că oferă credite care nu pun presiune prea mare asupra bugetului lunar. Astfel, capacitatea de rambursare este evaluată în funcție de câștigurile clientului, fiindu-i generată o oferta personalizată. Acest proces are loc în urmă unei evaluări facilitate de ANAF și Biroul de Credit.

Criteriile principale pentru solicitarea unui împrumut sunt vârstă de cel puțin 18 ani, un număr de telefon valid, adresa de domiciliu/reședința în România și un venit fix dovedibil. Venitul nu trebuie să fie neapărat din salariu, dar va fi necesar să poată fi demonstrat. Se acceptă venituri din activități independente, pensie sau închirieri de imobile. Dacă ai completat formularul cu datele personale și primești aprobare, vei fi sunat în cel mai scurt timp de către un angajat. O altă posibilitate este să apelezi tu numărul 0219877, cu tarif normal.

Cum știi că-ți trebuie un credit de nevoi personale?

Deși ai putea fi tentat să apelezi la credite nebancare online pentru a-ți achiziționa ultimul model de smartphone sau pentru a te duce într-o vacanță, acestea nu sunt mereu cele mai înțelepte decizii. Drept urmare, mai bine pui banii deoparte pentru a-ți îndeplini asemenea dorințe și să nu cheltui peste puterile tale.

Creditarea responsabilă este un concept care presupune să împrumuți doar atunci când este cu adevărat nevoie. Se recomandă să faci asta în situațiile care au legătură cu condițiile actuale de trăi, precum și atunci când execuți renovări sau alte schimbări majore în casă. Pe lângă acestea, uneori ai nevoie de investiție în propria educație. Cursurile de specializare sunt scumpe, iar o reconversie profesională prezintă multe obstacole. În consecință, e posibil să ai nevoie de un buget suplimentar pentru a face față cu bine tranziției de la un loc de muncă la altul.

La fel și în cazul în care ai un copil pe care vrei să-l ajuți să-și dezvolte anumite talente sau abilități, trebuie să te asiguri că dispui de fonduri suficiente pentru a-l înscrie la diverse cursuri sau programe educative extrașcolare. Astfel de planuri nu sunt mereu simplu de realizat, mai ales dacă vorbim despre activități de performanță.

Pentru toate aceste cazuri poți solicita credite rapide de la Provident. 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton