Homepage  / Vedete străine

Cât de dificil a fost pentru Jacob Elordi să fie Elvis Presley, în filmul „Priscilla”. Cum s-a pregătit pentru rol

Cât de dificil a fost pentru Jacob Elordi să fie Elvis Presley, în filmul „Priscilla”. Cum s-a pregătit pentru rol
7

de Andreea Hentea,

Actorul Jacob Elordi (26 de ani), interpretul lui Elvis Presley în noul film „Priscilla”, regizat de Sofia Coppola, a povestit recent cum a reușit să acumuleze kilogramele impuse de rolul regelui rock’n’roll-ului, dar și unde și-a găsit documentarea necesară.

Jacob Elordi a spus că a mâncat cam o jumătate de kilogram de costiță zilnic ca să ajungă la greutatea impresionantă pe care o avea Elvis Presley cu puțin înainte de tragica sa dispariție, la 42 de ani. „A fost cea mai mare greutate pe care am atins-o vreodată”, a declarat actorul.

Sofia Coppola a construit filmul biografic „Priscilla” în jurul personajului Priscilla Presley (Cailee Spaeny), urmărind povestea ei de dragoste cu Elvis Presley, care era deja cunoscut când s-au întâlnit. Cineasta a povestit, la rândul său, pentru Entertainment Weekly: „Priscilla Presley, cea reală, ne-a dezvăluit că lui Elvis îi plăcea costița prăjită până la stadiul de arsură”. Jacob Elordi a făcut, deci, toate eforturile pentru a se substitui cu adevărat personajului său.

Jacob Elordi a povestit cum s-a pregătit pentru rolul lui Elvis, din noul film „Priscilla”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Jacob Elordi a povestit cum s-a pregătit pentru rolul lui Elvis

Tânărul actor, cunoscut deja din comediile romantice pentru adolescenți din seria „Cabina de săruturi”, dar și din premiatul serial „Euforia”, a povestit (în cadrul unui interviu pentru Entertainment Weekly acordat împreună cu Cailee Spaeny și cu regizoarea Sofia Coppola) ce rol a avut carnea de porc în pregătirea lui pentru rol.

„A trebuit să mănânc, în medie, cam o jumătate de kilogram de costiță pe zi. Nu a fost atât de vizibil pentru că sunt destul de înalt, dar am ajuns, totuși, la cea mai mare greutate din viața mea”, a spus Elordi.

Luna trecută, Cailee Spaeny și Jacob Elordi au povestit, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Festivalul de film de la New York, despre modul în care au colaborat pentru a urmări cronologia relației lui Elvis cu Priscilla, pe măsură ce se desfășoară acțiunea filmului, între 1959 și 1973.

„Nu există nicio scăpare în interpretarea lui Cailee”, a răspuns Elordi când a fost întrebat cum au abordat amândoi momentele în care evenimente semnificative din viața celebrului cuplu erau reduse la doar câteva scene din film. „Oricând aș fi mers pe platou – și mă consider un actor destul de bine pregătit – și aș fi întrebat: «În ce an se întâmpla asta?»,Cailee scotea scenariul, în care avea catalogat fiecare moment împreună cu anul în care avusese loc. Așa că, despre orice scenă ar fi fost vorba, Cailee ar fi știut exact ce s-a întâmplat, chiar și în acele intervale omise”.

Am fost colegi buni de studiu. Ajunseserăm să putem spune: «Scena asta e din ’65!»”, a adăugat și Cailee Spaeny. „Eu am construit un fel de Elvis, iar Cailee a construit-o pe Priscilla, întâlnindu-ne cam la mijloc în privința acelor elipse și având propriul nostru limbaj al întregii cronologii, dincolo de ceea ce se vedea pe ecran”, a completat-o Elordi.

Documentarea pentru rol

Elordi a fost invitat recent și la „The Tonight Show”, unde a discutat cu Jimmy Fallon despre rolul său, recunoscând că, înainte de a fi distribuit, nu era fan Elvis și nu știa prea multe detalii despre el dincolo de animația Disney „Lilo & Stitch”, din 2002 (pe a cărei coloană sonoră sunt incluse piese ale lui Elvis – n.r.), „ceea ce e destul de mult”, a apreciat tânărul actor.

Totuși, în august 2022, într-un interviu pentru GQ, Jacob Elordi a povestit că trailerul fimului „Elvis” (2022), al lui Baz Luhrmann, l-a inspirat să-și cumpere cartea biografică „Last Train to Memphis: The Rise of Elvis Presley”, scrisă de criticul muzical, scriitorul și scenaristul Peter Guralnick.

Citind-o, mi-am zis: „La naiba, Elvis Presley voia să fie James Dean. Sau Marlon Brando. Am citit despre aproape toți actorii din acea epocă și l-am considerat pe Elvis deopotrivă actor și cântăreț”. Elordi a mai spus că „a învățat de la toți acești oameni”, fiindcă „nu are prieteni care să fi trecut prin experiențe asemănătoare”, așa că lecturile au fost ghidul lui.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton