; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dan Bittman

Câștigătorul Eurovision România se va afla pe 17 februarie

07 January 2019

Seria show-urilor Selecției Naționale debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finaliști ai concursului. Sub sloganul „Împlinește visul!' spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica alte șase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria'. Marea Finală va avea loc pe 17 februarie 2019, la București, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR. La capătul celor trei show-uri ale Selecţiei Naţionale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv.

Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegaţia României la Tel Aviv. După ce s-a implicat în reluarea Festivalului Concurs Internațional Cerbul de Aur, în calitate de Director al evenimentului, Smaranda Vornicu-Shalit a acceptat provocarea de a coordona delegația României la Eurovision 2019: „A fi desemnată ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate.  Îmi doresc ca experienţa acumulată cu prilejul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur' să fie pusă în sprijinul împlinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie că vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori', a declarat Smaranda Vornicu. „Cu toţii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru România în finală de la Tel Aviv!', a mai punctat șefa delegației României.

Joi, 20 decembrie, juriul de preselecție a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 au rămas în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv.

Sub sloganul „Dare to dream', Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy'.

 

Piesele calificate, în ordine alfabetică, sunt următoarele:

 

Baya (Speechless) – M I H A I

Daina Letitia Moisescu & Sensibil – Balkan

Dear father- Laura Bretan

Destin – Trooper

Discrete – Xonia

Give up now – Johnny Bădulescu

High heels on – Echoes

Ielele – 2 Gents

Independent – Xandra

Make me your man – TWM

On a Sunday – Ester Peony

Pierd – Dan Bittman

Right now – Olivier Kaye

Rock this way – Ommieh x Anakrisez

Skyscraper – Teodora Dinu

Tears – Georgy

The call – Berniceya

The song of my heart – The four

The way it goes – Steam

Underground – Vaida

We are the ones – Claudiu Mirea

Weight of the world – Nicola

Without you (Sin ti) – Dya & Lucian Colareza

Your journey – Aldo Blaga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare