; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Festival cannes 2015

Câştigătorii Festivalului de la Cannes 2015: România a primit 2 trofee

25 May 2015

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai) şi-a ales câştigătorii, scrie vulture.com, iar Palme dOr-ul a rămas pe tărâmuri franţuzeşti: „Dheepan' (regia: Jacques Audiard) a fost ales marele câştigător.

festival cannes 2015

Pelicula spune povestea unui fost luptător în războiul civil din Sri Lanka, care imigrează în Franţa, cu o familie falsă. Cea mai mare surpriză a fost premiul pentru interpretare feminină, care a fost împărţit între Rooney Mara (deşi favorita publicului era Cate Blanchett) – pentru filmul „Carol' – şi Emmanuelle Bercot – pentru „Mon roi'.

Cel mai bun actor a fost numit Vincent Lindon („The Measure of a Man') şi cel mai bun regizor – Hou Hsiao-Hsien („The Assassin'). Ţara noastră se poate mândri anul acesta cu două trofee la Cannes: regizorului Corneliu Porumboiu i-a fost acordat premiul „Un certain talent' (creat special de juriu în cadrul secţiunii „Un certain regard'), pentru filmul „Comoara' (cu Toma Cuzin, care are premiera în România pe 29 mai), iar scurtmetrajul „Ramona' (al lui Andrei Creţulescu) a plecat acasă cu trofeul Canal+, oferit în secțiunea „Semaine de la critique'.

Te-ar putea interesa și:

Mădălina Ghenea a cucerit Cannes-ul

A început Cannes 2015: Filmul de deschidere, unul francez

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare