; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Castelul bântuit

13 February 2010

.

Pro Tv – 22.45

.

(The Haunting)
Thriller, SUA, 1999
Regie: Jan de Bont
Cu: Lili Taylor, Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson, Bruce Dern,     Marian Seldes

.

Catherine Zeta-Jones şi Liam Neeson

Acţiunea se învîrte în jurul unui experiment organizat de un reputat psiholog. Acesta vrea să studieze îndeaproape frica şi îşi alege ca locaţie pentru experimentul său un conac, Hill House, cu o reputaţie înfricoşătoare, despre care se spune că e bîntuit de spirite malefice. Clădirea, construită în urmă cu mai bine de 100 de ani, trebuia să devină un adevărat cămin pentru proprietar, dar, din motive necunoscute, acesta a murit înainte de a reuşi să-şi întemeieze o familie. Legendele locului spun că moartea sa a fost suspectă şi pun nefericitul eveniment pe seama spiritelor care bîntuie conacul.

Fascinat de reputaţia macabră a locului, doctorul David Marrow îşi propune să descopere secretul conacului. Subiecţii studiului său sunt foarte bine aleşi şi reprezintă tipologii umane total diferite. Theo, interpretată de Catherine Zeta-Jones, este prototipul femeii de succes, tînără, frumoasă, sociabilă şi încrezătoare în forţele proprii, Luke, interpretat de Owen Wilson, este un cinic greu de păcălit, iar Nell, interpretată de Lili Taylor, este o femeie sensibilă şi fragilă, care este în căutarea propriei identităţi. Pe toţi aceştia îi leagă însă un lucru: insomnia. Psihologul nu îi previne de la început că vor trece prin experienţe dure, el le spune că studiază insomnia şi că sejurul de la conac va fi unul liniştit.

Încă de la sosirea lor în casa bîntuită, cei patru locatari de ocazie trăiesc momente terifiante. Pînă să se dezmeticească şi să înţeleagă ce li se întîmplă, situaţia scapă de sub control. Nici măcar organizatorul ciudatului experiment nu mai este în stare să schimbe mersul lucrurilor. Spiritele malefice, care stăpînesc casa, devin din ce în ce mai violente, iar vieţile celor patru încep să atîrne de un fir foarte subţire.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare