Homepage  / Seriale / HBO

„Casa Dragonului” va avea 4 sezoane. Tot ce știm despre sezonul 3 al serialului original Max

„Casa Dragonului” va avea 4 sezoane. Tot ce știm despre sezonul 3 al serialului original Max

de Andreea Hentea,

Mult așteptatul și discutatul episod final al sezonului al doilea din „Casa Dragonului”, difuzat de Max pe 5 august, a generat deja numeroase discuții printre fani. Producătorii celebrului serial nu pierd însă timpul și ne spun cum vor lucra la ambițioasa poveste.

Showrunnerul Ryan Condal tocmai a confirmat că serialul „Casa Dragonului” / „House of the Dragon” (lansat în 2022) va avea în total patru sezoane și că producția se va relua la începutul anului 2025, scrie deadline.com.

Ecranizare a cărții „Foc și sânge”, a lui George R.R. Martin, autorul seriei literare de uriaș succes „Urzeala tronurilor”, „Casa Dragonului” este un prequel al serialului-fenomen omonim, a cărui acțiune se petrece cu aproape 200 de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor” și cu aproximativ 100 de ani după ce dinastia Targaryen a unit cele șapte regate.

După cum s-a anunțat deja, sezonul al doilea al serialului a fost ceva mai scurt decât primul (cu opt episoade, în loc de zece), ca parte a unui plan pe termen lung pentru această producție. După cum am văzut, marea bătălie care se prefigurează între tabăra verde și cea neagră (cunoscută de fanii cărților lui George R.R. Martin drept sângeroasa Bătălie de la Gullet) a fost amânată până în sezonul al treilea.

Într-o discuție avută cu presa chiar după difuzarea episodului final al sezonului al doilea, Ryan Condal nu a vorbit direct despre modul în care a fost structurat finalul (pe care mulți fani l-au considerat lipsit de energie, fiindcă se așteptau la o încheiere mult mai spectaculoasă), dar le-a reamintit fanilor că „serialul nu dispune de timp și resurse infinite pentru a filma o scenă de bătălie la fiecare pas”.

Bătăliile, un eșafodaj de proporții

„Ca showrunner, ești întotdeauna în situația de a trebui să echilibrezi povestea cu resursele pe care le ai la dispoziție pentru a spune acea poveste. De asemenea, începem să ne punem problema destinației finale a acestui serial și a direcției în care mergem. Au existat mai mulți factori care au condus la această reechilibrare. Există o cantitate imensă de resurse, construcție a decorurilor, armuri, costume și efecte vizuale necesare pentru a oferi bătălia de la Gullet, care este probabil a doua cea mai așteptată bătălie din poveste, prin urmare va avea timpul și spațiul pe care le merită. Va trebui să construim acel eveniment, ceea ce se va întâmpla foarte curând în ceea ce privește narațiunea. Va fi cea mai mare reușită de până acum, așa că dorim să avem timp și spațiu pentru a face totul la un nivel care îi va entuziasma pe fani”, a mai spus Condal.

Așa cum era de așteptat, Ryan Condal a fost destul de rezervat în ceea ce privește împărtășirea punctelor cheie ale intrigii viitorului sezon trei. El a confirmat doar că serialul „Casa Dragonului” va fi difuzat timp de patru sezoane (după ce, pe parcurs, s-a vorbit fie de trei, fie de patru) și că producția se va relua la începutul anului 2025. Condal nu a precizat câte episoade va avea următorul sezon și nici dacă ne putem aștepta la apariția mai multor dragoni. De asemenea, el nu a insistat asupra destinului lui Otto Hightower (Rhys Ifans), care a apărut într-o secvență surprinzătoare, în spatele gratiilor, la sfârșitul sezonului doi, sugerând doar că „povestea nu s-a încheiat încă”.

„Sunt foarte multe evenimente importante pe care le avem deja în vedere pentru al treilea sezon, chiar în acest stadiu”, a spus el. „Acest război chiar va ajunge într-un punct grandios în acest moment al povestirii. Dacă ne uităm la sezonul al doilea, acesta este în mare măsură o metaforă a unui conflict nuclear… Povestea va conține momente extrem de spectaculoase vizual, dar și adevărate surprize și nuanțe ale personajelor pe care le așteptăm cu mare nerăbdare. Sunt unele dintre momentele mele preferate din carte, ca cititor, iar acum sunt încântat să le dramatizez pentru serial”.

O provocare în plus

Ryan Condal a readus în discuție, de asemenea, provocarea de a crea un serial care să li se adreseze inclusiv membrilor publicului care nu au citit cărțile lui George R.R. Martin. Acțiunea serialului „Casa Dragonului” urmărește povestea Casei Targaryen și are loc cu 172 de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor”.

„Invit pe oricine să profite de încheierea sezonului al doilea pentru a cumpăra și a citi «Foc și sânge» și a fi, astfel, înarmat cu o mulțime de informații atunci când se va difuza sezonul al treilea”, a spus Condal, care a început, după cum se vede, să scrie povestea pe care o vom vedea în sezonul următor. „Este o poziție foarte dificilă pentru mine și Sara Hess (co-scenarista sa – n.r.), care suntem păstrătorii acestei lumi. Trebuie să redăm o adaptare TV incitantă a poveștii, știind însă și că va exista un procent din publicul imens al serialului care nu a citit cartea. Încercăm, în mod constant, să avem în vedere ambele categorii de public”, a explicat acesta.

Serialul „Casa Dragonului” a fost nominalizat la nouă premii Emmy, iar primul sezon a primul Globul de Aur pentru cel mai bun serial TV la categoria dramă. În distribuția sezonului al doilea din „Casa Dragonului” i-am revăzut, în rolurile principale, pe Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney și Rhys Ifans, iar printre noii veniți s-au numărat Abubakar Salim, Gayle Rankin și Simon Russell Beale.

Ce se așteaptă, totuși, de la următorul sezon

Dacă showrunnerul Ryan Condal nu a făcut dezvăluiri detaliate despre sezonul al treilea, s-a estimat, totuși, câte ceva despre ce urmează să vedem. Site-ul economictimes.indiatimes.com a scris că sezonul al treilea va fi lansat în 2026 și că se așteaptă ca noul sezon să continue conflictul intens dintre regina Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) și regina Alicent Hightower (Olivia Cooke) și lupta pentru Tronul de fier. S-a mai spus și că membrii cheie ai distribuției își vor relua, probabil, rolurile, aceasta însemnând că, alături de cele două îndrăgite actrițe, îl vom revedea și pe Matt Smith în rolul carismaticului prinț-consort Daemon Targaryen. Alături de ei, se vor întoarce, se pare, Tom Glynn-Carney (Aegon Targaryen), Ewan Mitchell (Aemond Targaryen), Fabien Frankel (Ser Criston Cole), Rhys Ifans (Ser Otto Hightower), Matthew Needham (Larys Strong), Steve Toussaint (Corlys Velaryon), Sonoya Mizuno (Mysaria), alături de ceilalți membri ai distribuției deja familiari.

Este de așteptat, de asemenea, ca sezonul al treilea să adâncească lupta dintre cele două case, regina Rhaenyra pornind la război cu avantajul de a controla un număr mare de dragoni. Cum povestea va urma evenimentele descrise în cartea lui George R.R. Martin „Foc și sânge”, din noul sezon nu vor lipsi bătăliile intense și manevrele politice multiple.

Noi ecranizări după George R.R. Martin

Recent, variety.com a scris că HBO lucrează în prezent la cel de-al doilea serial prequel al producției „Urzeala tronurilor”, amplasat cu un secol înainte de aceasta. Este vorba despre seria de trei cărți „Tales of Dunk and Egg”, ale lui George R.R. Martin, strânse într-un singur volum, „Cavalerul celor șapte regate” / „A Knight of the Seven Kingdoms”, tradus și la noi. Povestea este bazată pe personajele Ser Duncan cel Înalt și scutierul său, Egg. Aceștia formează un cuplu neverosimil – un cavaler înalt și îndrăzneț, cu un dezvoltat simț al onoarei și însoțitorul său, mic de statură, inteligent și justițiar, care nu își dezvăluie numele. Cei doi bântuie prin Westeros, într-o perioadă plasată cam cu 90-100 de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor”, când dinastia Targaryen controlează încă Tronul de fier. Acest serial este programat să fie lansat în 2025 pe HBO.

De asemenea, scriitorul american a anunțat, tot recent, că episodul pilot al unui nou serial spin-off al producției „Urzeala tronurilor”, care se va intitula „Ten Thousand Ships”, va fi scris de actrița și dramaturga americană Eboni Booth, premiată cu Pulitzer.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton