; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cary Grant

Cary Grant și viața de om însurat. Cine au fost cele 5 soții ale sex simbolului hollywoodian

15 January 2018

Unul dintre cele mai proeminente sex simboluri hollywoodiene a fost un bărbat „nesigur', care și-a sabotat toate cele cinci mariaje și a suferit constant din pricina dispariției mamei lui. Acestea sunt concluziile celui mai nou documentar despre actorul Cary Grant.

În vara lui 2017, rețeaua americană Showtime a lansat un documentar despre legenda hollywoodiană, „Becoming Cary Grant' (producția a putut fi vizionată, în avanpremieră, la Festivalul de la Cannes), care are la bază memorii ale actorului și filmulețe personale, puse la dispoziția producătorilor de către fiica lui Grant și de către ultima lui soție. Star de primă mărime a Hollywoodului, Grant a luptat toată viața pentru a scăpa de traumele din copilărie, traume care – susține noul documentar – și-au pus amprenta pe felul în care a relaționat cu femeile toată viața lui.

Copilărie traumatizantă

Născut pe 18 ianuarie 1904 în Bristol, Marea Britanie, Archibald Alec Leach, pe numele său adevărat, a venit într-o familie nu doar foarte săracă, ci chiar disfuncțională: tatăl era alcoolic, iar mama (care l-a lovit puternic cu ușa peste degete pe fiul ei cel mare, ceea ce a dus la cangrenă, apoi deces – înainte de nașterea lui Archibald) era hiperprotectoare. Când Archie, cum îi spuneau prietenii, avea 11 ani, mama lui a dispărut din viața sa, fără ca băiatului să i se dea vreo explicație. „A lăsat un gol în viața mea, o tristețe care a afectat tot ce am făceam. Întotdeauna m-am simțit ca și cum aș fi fost respins', scria actorul în memoriile sale recent descoperite.

Adevărul l-a aflat 20 de ani mai târziu: femeia fusese internată, la cererea soțului, într-un centru pentru bolnavi psihic. A scos-o de acolo, internând-o într-un centru pentru persoane în vârstă, a corespondat regulat cu ea (semnându-se cu numele adevărat), dar a continuat să facă aceleași greșeli în viața private, îndepărtând femeile din viața lui.

Cele cinci soții ale lui Cary Grant

 Vezi galeria foto >

Cinci mariaje a avut Cary Grant, și indiferent dacă au fost sau nu celebre (și bogate), soțiile lui nu au reușit să-l facă fericit.

Prima soție, Virginia Cherrill, l-a părăsit după doar șapte luni, acuzându-l că e dominator, posesiv și chiar că a lovit-o, cerând o grămadă de bani la divorț; cea de-a doua, o bogătașă a vremii (Barbara Hutton), nu i-a înțeles niciodată munca și anturajul, preferând compania prietenilor ei.

Cu cea de-a treia, Betsy Drake, cu 19 ani mai tânără, a avut o relație mai apropiată („ a fost o femeie potrivită pentru mine. M-a provocat să devin mai bun, m-a ghidat către o lectură mai bună și către autocunoaștere), dar au trecut împreună prin perioada în care el făcea ședințe de terapie cu LSD, ceea ce i-a îndepărtat, în final.

Cu Dyan Cannon, a patra nevastă, cu 33 de ani mai tânără, a avut și singurul lui copil, Jennifer, în viața căruia tatăl s-a implicat activ, pentru a avea copilăria fericită pe care el nu a avut-o. Iar ultima soție, PR al unui hotel, cu aproape cinci decenii mai tânără ca el, povestește în documentarul sus menționat că Grant era „nesigur, timid și anxios', așteptând constant să fie părăsit de femeile din viața lui. Chiar dacă trecuse bine de 70 de ani.

Ultima soție a lui Grant a fost Barbara Harris, care era mai tânără cu 47 de ani decât el și care nu avea nicio legătură cu showbiz-ul.

„Nu știu ce am învățat despre dragoste. Mi-a luat o gramăda de timp să încerc să înțeleg ce e dragostea', recunoștea actorul.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare