Homepage  / Vedete româneşti

Carmen Brumă dezvăluie greșelile care aduc kilograme în plus în perioada sărbătorilor. Trei reguli simple vin în ajutorul tuturor gurmanzilor

Carmen Brumă dezvăluie greșelile care aduc kilograme în plus în perioada sărbătorilor. Trei reguli simple vin în ajutorul tuturor gurmanzilor
18

de Cristina Țapu,

Carmen Brumă oferă câteva sfaturi pentru cei care doresc să se bucure de bucatele tradiționale românești în perioada sărbătorilor fără a se îngrășa. Iată cele trei reguli pe care vedeta le respectă cu rigurozitate pentru a-și menține silueta sub control în timpul Crăciunului și Revelionului! Sunt ușor de pus în practică, iar rezultatele nu întârzie să apară!

Carmen Brumă dezvăluie care sunt greșelile care aduc kilograme în plus în perioada sărbătorilor

De-a lungul anilor, Carmen Brumă a fost admirată pentru aspectul său fizic și este considerată un exemplu de urmat pentru multe femei. Ca nutriționistă, adoptă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și exerciții fizice zilnice. Partenera lui Mircea Badea evită excesele alimentare și cunoaște modalități eficiente de a se bucura de sărbători fără a acumula kilograme în plus.

Carmen a dezvăluit care sunt regulile de la care ea nu se abate pentru a evita acumularea kilogramelor nedorite în perioada sărbătorilor de iarnă. Carmen Brumă dezvăluie trei reguli esențiale pe care le integrează în abordarea ei față de mesele de sărbători.

carmen-bruma-11Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 18

„Iată câteva metode simple care să te ajute să-ți păstrezi silueta în timpul sărbătorilor de iarnă, fără să te abții de la mâncărurile care îți plac.

1. Indiferent de ce alegi să mănânci, adaugă meselor tale, de preferabil la început, o salată din legume proaspete în care să pui ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Te va ajuta să reduci impactul glicemic al acelei mese și să neutralizezi o parte din efectul substanțelor nocive care există în unele alimente.

2. Păstrează un repaus alimentar între mese de cel puțin 4 ore în care să nu ciugulești nimic și să bei doar apă. Bea aproximativ 35 ml/kg corp/zi, pentru că hidratarea optimă te ajută să ai mai puține pofte, să gestionezi mai bine apetitul și să nu vă fie teamă, poți bea apă înainte de masă sau în timpul mesei dacă simți nevoia, pentru că nu diluează sucurile gastrice.

3. Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat. Încearcă să mergi, să faci treburi prin casă, să ieși afară la o plimbare și ideal la o oră/două distanță să poți face un antrenament moderat”, a fost mesajul pe care Carmen Brumă l-a scris pe pagina personală de Instagram.

Greșelile frecvente pe care mulți români le fac în perioada postului de Crăciun

Postul Crăciunului pentru anul 2023 a început la data de 15 noiembrie și va continua până la data de 24 decembrie. Această perioadă de post se întinde pe o durată de 40 de zile, trăgându-și originile din postul de 40 de zile al profetului Moise pe Muntele Sinai, înainte de primirea Tablelor Legii. Fiind ultimul și cel mai ușor post din anul bisericesc, Postul Crăciunului începe la scurt timp după Moșii de toamnă. Pe durata întregului post, există numeroase zile în care este permis consumul de pește, ulei și vin.

Cu toate acestea, există anumite greșeli alimentare pe care credincioșii le fac în această perioadă, conform lui Carmen. Aceste erori pot duce la îngrășare nedorită, subliniață iubita lui Mircea Badea.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetale, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină și favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus”,  a concluzionat Carmen Brumă.

Carmen Brumă este licențiată în nutriție și dietetică, având cunoștințe extinse în domeniul alimentației sănătoase și echilibrate. Își împărtășește expertiza și sfaturile cu publicul prin intermediul cărților pe care le-a scris, a prezentărilor la diverse evenimente și a colaborărilor cu diverse publicații de specialitate.

Carmen Brumă militează pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată

Ca antrenoare personală, Carmen a contribuit la transformarea vieților multor oameni prin programe de antrenament personalizate și sfaturi utile în ceea ce privește stilul de viață sănătos.

Carmen Brumă este activă pe platformele de socializare, unde împărtășește cu comunitatea sa idei, rețete sănătoase, și motivează oamenii să adopte un stil de viață activ și echilibrat. Ea a devenit o figură iubită în mediul online, câștigând aprecierea urmăritorilor săi prin autenticitatea și pasiunea cu care abordează subiectele legate de sănătate și bunăstare.

Sursă foto: Instagram Carmen Brumă

Citește și:




Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton