; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Girl with a Pearl Earring 2

Cariera lui Colin Firth în 10 roluri

23 February 2011

Numele lui Colin Firth (50 de ani) este pe buzele tuturor în acest început de 2011, britanicul fiind principalul favorit la câştigarea Oscarului pentru rol principal masculin, pentru „King’s Speech'.

Până acum a primit deja, pentru acelaşi rol, un Glob de Aur şi un BAFTA, aşa că este de înţeles interesul uriaş pe care numele lui îl suscită dintr-o dată. Actorul nu e deloc încântat de felul cum presa a început să răscolească prin viaţa lui personală, dar nu prea are ce face. În ceea ce priveşte trecutul său profesional, lucrurile sunt mult mai clare şi lipsite de controverse: Oscarul de anul acesta (dacă nu îl va primi, atunci va fi o surpriză uriaşă) va încununa o carieră frumoasă, care a crescut constant de-a lungul anilor.

Valmont

Picture 1 of 10

Valmont (1989) Colin Firth a interpretat rolul titular, al destrăbălatului marchiz de Valmont, în această ecranizare a lui Milos Forman după romanul omonim al lui Choderlos de Laclos. Colegele lui Firth în film au fost Annette Bening (şi ea nominalizată la Oscar anul acesta, pentru rolul din „The Kids Are All Right”) şi Meg Tilly, de care actorul s-a îndrăgostit. Cei doi au început pe platourile de filmare o relaţie care avea să dureze cinci ani şi din care a rezultat un băiat, primul copil al lui Firth, acum de 21 de ani.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare