Homepage  / Advertorial

Care sunt avantajele și dezavantajele plăcilor de granit în amenajări?

Care sunt avantajele și dezavantajele plăcilor de granit în amenajări?

de Redactia Tvmania

Plăcile naturale de granit sunt din ce în ce mai utilizate în amenajările interioare și exterioare ale locuințelor, clădirilor de birouri, celor comerciale și a altor tipuri de spații. Însă pentru a ști dacă acest tip de rocă este cel potrivit pentru nevoile tale, este bine să cunoști avantajele și dezavantajele folosirii acestor plăci pentru amenajări.

Avantajele folosirii plăcilor de granit în amenajări

Aspectul estetic al amenajărilor realizate cu acest material

Granitul are un aspect ce înfrumusețează și dă o notă deosebită oricărei încăperi sau spațiu interior. De aceea, este o opțiune recomandată pentru renovările al căror buget nu acoperă înlocuirea pieselor de mobilier și electrocasnicelor. De exemplu, placând pardoseala cu granit, încăperile vor căpăta un aspect nou și proaspăt chiar dacă mobila și aparatele nu sunt noi.

Găsești pe piață prețuri foarte bune pentru granit, iar plăcile sunt disponibile într-o varietate de modele, culori și texturi, ceea ce va simplifica în mod considerabil sarcina de a asorta placajul cu restul elementelor din spațiul amenajat.

Durabilitate și rezistență

Fiind o piatră naturală, granitul are o rezistență crescută. Astfel, este aproape imposibil ca plăcile din acest material să se spargă. Dacă sunt întreținute corespunzător, placările cu granit vor avea o durată lungă de viață, de până la câteva bune zeci de ani.

Rezistent la microbi și bacterii

Granitul este o opțiune ideală pentru placarea blaturilor și pardoselilor, deoarece este rezistent la bacterii și microbi. În plus, plăcile din granit sunt hipoalergenice.

Dezavantajele folosirii plăcilor de granit în amenajări

Greu de montat fără ajutor specializat

Dacă vrei să montezi de unul singur granitul, s-ar putea ca procesul să îți dea bătăi de cap. Instalarea plăcilor de granit este cel mai bine să fie lăsată în seama unei echipe de profesioniști, care vor ști exact cum să lucreze cu acest material, iar rezultatele vor fi cele dorite.

Necesită întreținere periodică

Deși nu este un dezavantaj major (la urma urmei, orice tip de placaj necesită să fie întreținute cu mare atenție), merită să menționăm că plăcile de granit trebuie întreținute periodic pentru a-și păstra aspectul.

Este un material rece

Plăcile din granit sunt reci și dure, ceea ce nu este pe placul tuturor persoanelor, în special dacă vorbim la cei ce își doresc să meargă desculț prin casă, iar pardoseala să fie încălzită. Din fericire, acest lucru poate fi rezolvat printr-un sistem de încălzire în pardoseală.

De asemenea, duritatea acestui material poate reprezenta un dezavantaj pentru familiile cu copii mici care aleargă prin casă și riscă să cadă și să se lovească de podea.

Prețul

Am menționat mai sus că se găsesc pe piață plăci de granit la prețuri bune, însă acest material este mai scump în comparație cu alte variante de placare. Rezultatul final, însă, este superior altor tipuri de placări.

Cunoscând avantajele și dezavantajele folosirii plăcilor de granit în amenajări, vei putea să iei o decizie informată atunci când alegi materialele pentru amenajările interioare sau exterioare. Mult succes!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton