Homepage  / Televiziune

„Care pe care” revine în grila TVR 1. Ce rol va avea actorul Marius Florea Vizante în noul sezon al emisiunii

„Care pe care” revine în grila TVR 1. Ce rol va avea actorul Marius Florea Vizante în noul sezon al emisiunii
5

de Andra Stana,

Marius Florea Vizante va fi invitatul special în producția „Care pe care”, de la TVR 1. Aceasta este doar una dintre noutățile pregătite pentru noul sezon al emisiunii-concurs prezentate de Ruxandra Gheorghe-Negrea. Când este premiera.

Ce rol va avea Marius Florea Vizante în emisiunea „Care pe care”

Un personaj spumos, simpaticul Dorin zidaru´, interpretat de actorul Marius Florea Vizante, e invitatul special al Ruxandrei Gheorghe-Negrea la „Care pe care”. Sezonul 3 al emisiunii începe pe 30 martie şi se difuzează sâmbăta şi duminica, de la ora 16.00.

Toţi cei care sunt pasionați de limba română, cărora le pasă cât de corect se vorbește și se scrie astăzi vor descoperi şi câteva noutăţi în noul sezon „Care pe care”:

„Ne-am dorit ca noul sezon să fie mai distractiv și să aducă în fața concurenților și a telespectatorilor greșeli de limba română într-o formulă amuzantă. Și actuală. Greșeli dintre cele pe care le întâlnim în clipurile video de pe platformele de social media, unde toată lumea face acum filmulețe și transmisiuni în direct”, a explicat prezentatoarea emisiunii.

ruxandra-gheorghe-negrea2-care-pe-care-tvr-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Astfel, runda a treia, Vânătoarea de greșeli, va avea de acum un invitat special, meșterul Dorin zidaru´, interpretat de actorul Marius Florea Vizante.

„În fiecare ediție, Dorin zidaru´ va intra în direct la Care pe care de pe șantierele unde lucrează și va avea tot felul de dileme despre limba română. Iar concurenții și telespectatorii vor avea misiunea să îi vâneze greșelile de exprimare”, a explicat moderatoarea.

De asemenea, runda a patra – De unde și până unde – devine mai accesibilă concurenților. Aceștia nu vor mai trebui să spună de unde vine o anumită expresie sau un cuvânt, ci doar să spună ce înseamnă. Iar la proba de baraj, concurenţii vor da dictare ori vor fi provocaţi să spună cât mai multe expresii cu un cuvânt dat.

„Care pe care” e singura emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc. Titlul programului face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar, în același timp, este un indicator către competiția de limba și literatura română care are loc în platoul de televiziune: „Care pe care”. În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase. Parafrazând celebrul vers „Limba noastră-i o comoară”, în această emisiune, limba română poate să fie o adevărată comoară pentru cei 4 concurenți, fiecare rundă aducând premii tentante în bani. Iar câştigătorul ediţiei îşi poate dubla suma.

Sursa foto: TVR 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton